December 3, 2023
Sursa Foto Facebook

După o nouă partidă în care “Șepcile roșii” au fost devantajate evident de arbitrii, Radu Constantea a răbufnit la adresa celor care conduc destinele fotbalului în România și spune că un sistem bine pus la punct dezavantajează unele echipe și ajută altele.

Șeful de la “U” a intervenit, telefonic, în emisiunea Fotbal Show de la Prima Sport și a dezvăluit că în fotbalul românesc există un sistem care favorizează unele echipe, în timp ce altele, printre care și FC Universitatea Cluj, sunt dezavantajate intenţionat.

“Este nepermis, cu o asemenea brigadă, cu Iştvan Kovacs, cu Călin la VAR, cu Chivulete, să nu se sesizeze că este un fault la Romario Pieres înainte de golul 2. Este o fază extrem de simplă pe care o vedem în multe campionate. Se dă fault în atac şi se fluieră finalul meciului. Dacă şi cu o asemenea brigadă se fac astfel de greşeli împotriva noastră, nu ştiu dacă mai are rost să continuăm.

Pentru că dacă facem un calcul, avem între 5 şi 7 puncte care ne lipsesc din cauza unor erori majore de arbitraj. Cu 5-7 puncte eram azi undeva pe locurile 9-10, mai ales la o echipă cum suntem noi, care ne finanţăm de la sponsor, avem nevoie de linişte. Sigur, ca echipă nu aveam voie să ajungem în situaţia respectivă după ce am avut 2-0, dar dacă este fault trebuie dat fault, mai ales că s-a şi verificat la VAR.

Suntem extrem de dezamăgiţi, am încercat să atenţionăm săptămâna trecută prin mesajul pe care l-am dat. Iniţial, am fost foarte mulţumiţi de brigda care ni s-a dat. Dar dacă nu se vede acel fault, înseamnă că trebuie să ne punem şi noi câteva semne de întrebare. Dacă aceste greşeli sunt intenţionate sau neintenţionate? Dacă are cineva ceva cu Universitatea Cluj, dacă s-a supărat cineva că a promovat Universitatea Cluj şi trebuie să ne întoarcem în Liga a 2-a.

Ne simţim vânaţi. De la începutul sezonului am stabilit că nu comentăm arbitrajele. Cred că, pe bună dreptate, suporterii ne-au criticat că nu ieşim, că nu avem reacţie. Am considerat că nu e normal să critici arbitrajul, se întâmplă să se greşească, sunt şi ei oameni. Dar deja se adună, pierdem puncte, nu se consultă VAR-ul la fazele noastre importante, la noi orice mic incident în careul de pedeapsă este verificat ulterior.

Când ai asemenea arbitraje e extrem de dificil să continui, îi înţeleg şi pe jucători. Eu mă gândesc de mult să renunţ la fotbalul românesc, dar, desigur, că nu vreau să las echipa fără un management până la finalul sezonului, pentru că nu e corect faţă de suporteri şi de jucători. Dacă am o variantă mâine în care să vină cineva să mă înlocuiască şi să ştiu că poate să ducă mai departe, fără nicio problemă renunţ.

Pentru că la un asemenea sistem care se perpetuează în fotbalul românesc de atâţia ani nu are niciun sens! Pentru că e un fenomen care e controlat de altcineva şi toate deciziile se stabilesc în alte zone. Nu mă refer la zona politică! Sunt echipe care sunt avantajate şi echipe care sunt dezavantajate, adică echipe de care e nevoie să fie sparring partner în acest sistem al fotbalului românesc. Mă refer la zona de play-out, că în play-off nu avem noi treabă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *