September 26, 2023

Un executor judecătoresc a pus o poprire de 8 milioane de euro pe conturile Primăriei Cluj-Napoca din cauza unei datorii provenite dintr-un proces imobiliar de acum 16 ani. Primarul Emil Boc intenționa să dezvolte un cartier împreună cu firma Impact Developer&Contractor, dar au apărut întârzieri în furnizarea utilităților pe terenul oferit, ceea ce a dus la un proces. Anul trecut, Primăria a pierdut procesul și a fost obligată să plătească suma de aproximativ 8 milioane de euro.

Cu toate acestea, Primăria a formulat o contestație pentru a încerca să suspende executarea silită. În contestație, au solicitat restabilirea situației anterioare executării silite și au argumentat că fondurile disponibile în buget nu pot acoperi datoria imensă. În plus, au avertizat că executarea silită ar putea duce la blocarea activității locale și la dificultăți în achitarea furnizorilor și proiectelor aflate în derulare.

Pe de altă parte, firma Clearline Development and Management a susținut că există circumstanțe în care executarea silită împotriva unei instituții sau autorități publice poate fi permisă, dacă se dovedește că nu sunt fonduri disponibile pentru acoperirea obligațiilor. Cu toate acestea, judecătorul a decis să suspende procedura de executare silită în așteptarea demersurilor instituției pentru a-și îndeplini obligația.

Firma a contestat decizia în apel, iar dosarul a ajuns la tribunal. Cu toate acestea, termenul de pronunțare a fost amânat până în toamnă, pe baza unei hotărâri a instanței care permite amânarea cauzelor în semn de protest față de anumite măsuri legislative.

Această situație face parte dintr-un istoric complex al unui contract de construire a unui cartier de locuințe sociale, semnat de Primăria Cluj-Napoca în 2007. Compania privată Impact Developer&Contractor a dat în judecată Primăria și a câștigat procesul, cerând plata sumei de aproape 8 milioane de euro din bugetul administrației locale.

Știre integrală:https://www.puterea.ro/primaria-din-cluj-are-poprire-de-8-milioane-de-euro-pe-conturi/?fbclid=IwAR298bE9UatkIQE-IcVEFF8oTw-1zVCtNIQCNpkIQvOAwERvK2ljaqBait0_aem_AbaU-QBT-d4l8IWaQZcGIKWC1630wEme0lpKuEYSMY_5iMhQoU0SaUl7o0ToMYEFZCygJFPESg3pYEJaly3Wba5b

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *