April 18, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto TurdaNews.ro

Președintele și consilierul local PMP Turda, Adrian Nap, cere prezența directorului Domeniului Public Turda, Gheorghe Balahura, la următoarea ședință a Consiliului Local pentru a explica niște cheltuieli neobișnuite.


Adrian Nap continuă să critice fiecare mișcare a administrației locale din Turda, iar de această dată, cel luat în vizor este directorul Domeniului Public, Gheorghe Balahura.

Liderul PMP Turda îl acuză pe Balahura de niște cheltuieli cu instalații electrice pe strada Stadionului, cu realizare rețele de apă și canalizare în aceeași zonă. Aceste cheltuieli ar trebui, în mod normal, să fie suportate de Primăria Turda.În fotografia atașată de PMP Turda pe Facebook, toate aceste lucrări apar ca fiind plătite din conturile socității Domeniului Public Turda.

„Ce lucrări face Domeniul Public în zona stadionului? Directorul Balahura să răspundă în fața Consiliului Local!
În timp ce turdenilor de rând le-a majorat tariful pentru parcările de reședință (dublat), directorul de la Domeniul Public Turda a făcut niște cheltuieli mai neobișnuite. Pentru că nu știm ce reprezintă.” – PMP Turda

Astfel, din 28 Octombrie și până în 15 Noiembrie 2022, se pare că Domeniul Public a cheltuit peste 2.300.000 din conturile socității pentru anumite lucrări în zona Sălii Polivalente Turda.

„Din 28 octombrie până în 15 noiembrie 2022 a spart peste 2.300.000 de lei din conturile societății pe care o conduce, pentru niște lucrări îndoielnice (pe care trebuie să le explice în fața Consiliului Local).

28.10.2022: 264.300 lei pentru Proiect tehnic de execuție pentru amenajare spații urbane publice cu suprafața între 5000 mp și 10000 mp – SC ROAD&BRIDGE DESIGN SRL

28.10.2022: 176.148 lei pentru Rețea hidranți exteriori Sala Polivalentă – ELLBREND SRL

03.11.2022: 898.692 lei pentru Rețea de canalizare pluvială – COMPANIA DE APĂ ARIEȘ SA

04.11.2022: 670.000 lei pentru Lucrări de instalații electrice la strada Stadionului – MEB ELECTRIC SRL

15.11.2022: 336.586 lei pentru Realizare rețea apă și canalizare menajeră strada Stadionului – COMPANIA DE APĂ ARIEȘ SA” -PMP Turda

Adrian Nap: „Banii se recuperează de la turdeni, prin dublarea tarifelor la parcări?”
Consilierul local PMP Turda, Adrian Nap îi acuză atât pe Balahura, cât și pe Matei că banii care ar fi trebuit folosiți pentru construirea Sălii Polivalente nu mai există, deoarece primarul Cristian Matei ar fi golit bugetul local și ar fi pus totul în cârca Domeniului Public.

Mai mult decât atât, Adrian Nap, spune că acești bani achitați de Domeniul Public Turda, vor fi recuperați de la turdeni, prin dublarea tarifelor la parcări.

Prin urmare, lideul PMP Turda cere prezența directorului Domeniului Public Turda la următoarea ședință a Consiliului Local.

„Domnul Balahura trebuie să vină în fața Consiliului Local și să dea explicații! Ce reprezintă aceste cheltuieli cu instalații electrice pe strada Stadionului, cu realizare rețele de apă și canalizare în aceeași zonă? De ce le plătește Domeniul Public? Este cumva vorba despre lucrările pe care și le-a asumat Primăria Turda la construirea Sălii Polivalente și pentru că primarul Matei a golit bugetul local și nu mai există bani, a aruncat totul în cârca Domeniului Public, care va fi adusă într-o situația financiară precară? Cine a comandat aceste lucrări și care este motivația? Le-a plătit Primăria sau le suportă Domeniul Public, iar banii se recuperează de la turdeni, prin dublarea tarifelor la parcări? Domnule Balahura, degeaba fugi că până la urmă trebuie să dai cu subsemnatul!” – Adrian Nap, președinte și consilier local PMp Turda

Știre inițială:https://turdanews.net/pmp-turda-directorul-balahura-a-spart-peste-2-300-000-de-lei-din-conturile-socitatii-pentru-niste-lucrari-indoielnice/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *