September 26, 2023

Legenda nordică spune că zeița Auroră și zeul Boreas dansează pe bolta cerului, pictându-l în culori magice. Acest spectacol natural unic poartă numele lor – Aurora boreală.

Sursa Foto GooglePentru prima dată, Galileo Galilei a descris fenomenul în 1619. Însă mitologia nordică amintește auroră boreală încă din 1250, oferind explicații fantastice pentru lumina cerului nocturn.

Sursa Foto GoogleNorvegia este una dintre cele mai bune destinații pentru a admira frumusețea aurei polare. Sezonul ideal este septembrie până în martie, în locuri precum Tromsø, Alta, Lofoten sau Nordkapp.

Sursa Foto GoogleAurora se formează când particule încărcate de pe Soare intră în coliziune cu gazele terestre. Un joc complex de lumini care inspiră de secole imaginația oamenilor. Aurora boreală rămâne una dintre cele mai fascinante minuni ale naturii.

Sursa Foto Google

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *