December 3, 2023

Compania aeriană Lufthansa a refuzat îmbarcarea unui număr de pasageri pe un zbor ce avea să plece din Cluj-Napoca spre Munchen (Germania), invocând “excesul de greutate al avionului”. Serviciul de Reclamații Erreklamatu a subliniat că astfel de situații sunt rare, iar incidentul a avut loc pe 4 august 2023 conform Europa Press.

În total, 15 persoane au fost nevoite să rămână la sol. Printre acestea s-au numărat și doi angajați ai unei companii din Guipúzcoa, care intenționau să zboare cu un avion Lufthansa de la Cluj-Napoca la Munchen și apoi să continue spre Bilbao.

După ce pasagerii au înregistrat bagajele și au ajuns în zona de îmbarcare, li s-a comunicat că zborul va suferi o întârziere de două ore, ceea ce a compromis legătura lor cu zborul către Bilbao. Îmbarcarea a început, dar la jumătate de oră de la începerea procedurilor de decolare, comandantul a anunțat că există probleme de greutate și echipajul încearcă să redistribuie bagajele pentru a echilibra avionul.

Ulterior, pasagerilor li s-a spus că 15 dintre ei trebuie să coboare din avion și să se întoarcă în terminal, fără a primi explicații clare cu privire la criteriile de selecție. Cei doi spanioli care au fost selectați au fost nevoiți să își recupereze bagajele și să închirieze o mașină pentru a ajunge la Timișoara, de unde să prindă un alt zbor către Munchen, continuând apoi călătoria spre Bilbao.

Erreklamatu a afirmat că incidentul este considerat “denegare a îmbarcării” din punct de vedere tehnic, iar compania aeriană are obligația de a oferi o alternativă de transport. Totodată, compania trebuie să acopere toate cheltuielile suplimentare, inclusiv costurile mașinii închiriate. Pasagerii afectați ar trebui să primească și o compensație financiară între 250 și 600 de euro, în funcție de distanța zborului.

Serviciul de reclamații a avertizat pasagerii să fie cu ochii pe eventualele bonusuri sau forme de compensație oferite de companii aeriene, deoarece acestea nu reflectă întotdeauna valoarea reală a compensației financiare la care pasagerii au dreptul.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *