March 28, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Portalul austriac Addendum, care se ocupă de anchete jurnalistice, a publicat un amplu material despre defrișările de păduri din România, cu precădere în Munții Apuseni. În Carpații de pe teritoriul României se regăsesc ultimele păduri primitive din întreaga Europă. Marile companii austriece prelucrează lemnul, însă există și grupări criminale care exploatează ilegal pădurile, fiind vorba de un business de miliarde de dolari, scriu ziariștii austrieci.Aceștia au efectuat o vizită în Transilvania, realizând o amplă investigație despre cum dispar pădurile României. Jurnaliștii au ajuns la concluzia că, în povestea exploatării pădurilor din România, un mare rol joacă companiile austriece și familiile din spatele lor.

Jurnaliștii pomenesc de faptul că, deși România găzduiește o adevărată comoară, de la sosirea austriecilor după anul 2000 nu mai puțin de 260 milioane de copaci au fost tăiați. De asemenea, cu toate că două treimi din totalul pădurilor primitive din Europa Centrală se află în România, din cele circa 200.000 de hectare, numai o zecime este protejată.

Aceștia au efectuat o vizită în Transilvania, realizând o amplă investigație despre cum dispar pădurile României. Jurnaliștii au ajuns la concluzia că, în povestea exploatării pădurilor din România, un mare rol joacă companiile austriece și familiile din spatele lor.

Jurnaliștii pomenesc de faptul că, deși România găzduiește o adevărată comoară, de la sosirea austriecilor după anul 2000 nu mai puțin de 260 milioane de copaci au fost tăiați. De asemenea, cu toate că două treimi din totalul pădurilor primitive din Europa Centrală se află în România, din cele circa 200.000 de hectare, numai o zecime este protejată.Austriecii declară că nu mai acceptă lemnul din zonele protejate și din parcurile naționale. Cel mai mare procesor, Holzindustrie Schweighofer, și-a introdus propriul sistem de urmărire GPS pentru camioanele furnizorilor săi.„Suntem în Munții Apuseni, în Valea Urșilor, dar urși nu mai sunt de mult aici. Acum opt ani, paguba de la o furtună a fost folosită drept oportunitate. Au venit băieții bănoși să facă afaceri, după aceea au venit drujbiștii lor, iar la urmă mii de camioane care au cărat lemnul. Asta e tot ce-a mai rămas, nu au curățat locul. După mulți ani, n-au plantat nicio bucățică de teren”, a declarat Horea.

ZONĂ TURISTICĂ LA LIMITA CLUJULUI, DISTRUSĂ DE DEFRIȘĂRI
La sfârșitul lunii mai, Monitorul de Cluj a scris despre faptul că una dintre cele mai frumoase și vizitate zone ale Munților Apuseni, Padiș, situată la limita județului Cluj, a fost distrusă de firmele care exploatează lemnul. Astfel, obiectivele turistice nu mai pot fi vizitate de către iubitorii muntelui, turiștilor fiindu-le interzis accesul. Un clujean, Raul Ionuț, a fost cel care a semnalat o serie de probleme care au apărut în Parcul Național Apuseni, mai exact în zona Padiș, unde se campează de zeci de ani, „de pe vremea Daciilor 1300 și a corturilor ce cântăreau peste 100 de kg, cu monton”.

„Defrișările ilegale au devenit notorii și cei care taie au avut nevoie atât de drumuri pentru transport, cât și de fiecare loc deschis pentru pregătirea lemnelor. La fel vânătorii… pentru că românul dacă moare, moare fie de frig, fie de foame. Astfel, au redus locurile de campare la Glăvoi, sau La grajduri, cum se mai spune. Satul Padiș e în parc natural național, în arie protejată. Totuși, oamenii și-au revendicat terenuri, au îngrădit inclusiv trasee turistice și au construit fără noimă și fără acte, case, cabane, etaj peste etaj. Bineînțeles, cu materie prima din zonă. Să îți pui cortul pe malul apei a devenit ilegal, iar camparea în Poiana Glăvoi, platoul Padiș, munții Apuseni a devenit ilegală și este interzisă”, a explicat Raul Ionuț.

Ulterior, reprezentanții Parcului Natural Apuseni au reacționat, afirmând că, în ciuda informațiilor apărute în presă, tăierile de păduri sunt legale. De asemenea, cei de la Asociația Rangerilor din România au confirmat faptul că firma care exploatează lemnul în zona Padiș riscă să fie sancționată pentru încălcarea contractului de exploatare a lemnului.

„Chiar dacă exploatările sunt legale, este vorba de extragerea arborilor doborâți de furtună. Nu se respectă condițiile de exploatare. Am constatat și noi aceleași lucruri, și vom lua măsurile care se impun. Sperăm să avem sprijinul celor care iubesc Padișul și nu altă atitudine, altfel să nu se mire că, ulterior, efectul unor astfel de luări de poziție nu va fi în beneficiul naturii”, a afirmat Alin Moș, directorul Administrației Parcului Natural Apuseni.

Și dacă sapam mult mai adânc vom observa că legăturile austriecilor tăietori de păduri românești duc pana la cel mai înalt nivel mai exact la președintele țării Klaus Werner Iohanis.

Sa ne readucem aminte despre declarația ipocrită zicem noi a președintelui:Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră: „Tăierile ilegale de lemn trebuie stopate.” Ipocrizie cât încape și ascunderea adevărului sub preș, împreună cu rumegușul pădurilor românești tăiate în dușmănie! Grosul defrișărilor este „legal” prin corupția promovată de firma austriacă prelucrarea lemnului „Holzindustrie Schweighofer”, condusă de khazarul Gerald Schweighofer. Acesta este prieten la cataramă cu Andreas Huber, finul soților Iohannis și consul onorific al Austriei la Sibiu.Nașul Klaus Iohannis și finul Andreas Huber fac parte din masoneria austriacă, unde sunt colegi de lojă cu Gerald Schweighofer. În 10 iunie 2009 lui Klaus Iohannis, ca primar al Sibiului, a fost decorat cu „Marea Cruce de Argint” „în semn de recunoaştere pentru serviciile aduse Austriei” de președintele federal în timpul unei ceremonii susținute la Rezidența Austriacă din București. Înainte cu câțiva ani, primarul sibian devenise un apropiat al fostului Mare Maestru al Marii Loji a Austriei, Michael Kraus.

Sursa Foto Google

Iohannis a fost introdus printre „frații”  din masoneria vieneză de finul său, Andreas Huber, un sas emigrat din Cristian, județul Sibiu, care, deși are cetățeanie germană este consulul onorific de la Sibiu al… Austriei! Pentru analfabeții funcționali, care au nevoie de un desen ca să înțeleagă relațiile cu austriecii, iată și lobby-ul făcut de Andreas Huber în favoarea lui Gerald Schweighofer cu a lui „Holzindustrie” și a celorlalți austrieci devoratori de păduri din judetul Alba: http://alba24.ro/consulul-onorific-al-austriei-la-sibiu-andreas-huber-vine-in-vizita-la-alba-iulia-33622.html

Austria a jefuit Transilvania sute de ani, acum jefuiește întreaga Românie, pe care „o mulge” de petrol, gaze naturale și lemnul pădurilor!

Consulul Andreas Huber, care are mai multe firme la Sibiu, este atât de convins că românii sunt încă iobagi pe moșia moștenită de la ta-su, încat i-a copiat fizionomia împaratului austriac Franz Joseph!

Sursa Foto Google
Sursa Foto Google
Sursa Foto Google

Revenind la defrișările dezastruoase pentru România, trebuie spus că oricum și lemnul provenit din „tăierile ilegale”, cele de care vorbește klausul, tot la firma austriacă Holzindustrie Schweighofer ajunge! Austriacul khazar Gerald Schweighofer „a uns” toți politicienii, el fiind decorat și de Ion Iliescu pe vremea când acesta era președinte și semnase primul contract, alături de Adrian Năstase cu terminatorul pădurilor venit din Austria.

Austriecii jefuitori trebuiesc opriți în primul rând și după aceea se vor reduce automat și „tăierile ilegale”, fiindcă nu vor mai avea unde vinde lemnul nici bandiții care operează clandestin în păduri. Doar o lege de interdicție totală a tăierilor de arbori destinați prelucrării lemnului pentru o perioadă de cel puțin 30 de ani ne mai poate salva.

Klaus Werner Iohannis a susținut permanent interesele străinilor, ale multinaționalelor, refuzând să semneze pentru promulgare și întorcând în Parlament legi favorabile românilor, dar care afectau corporațiile străine, printre care Codul silvic, legea offshore sau legea dării în plată.

Un articolaș publicitar de campanie electorală, intitulat „Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică”, a fost distribuit presei sibiene de către PNL Sibiu.

Spre finalul minciunilor demagogice, problema defrișărilor este bomboana de pe tortul propagandei iohanniste sau de pe coliva românilor jefuiți de austriacul Gerald Schweighofer, cel care le chelește pădurile:

„În România normală, protejarea mediului înconjurător este obligatorie. Defrișările ilegale constituie o reală problemă, iar stoparea acestora trebuie să reprezinte o prioritate în direcţia protecţiei pădurilor. Acţiunile de împădurire și regenerare trebuie să continue într-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negative ale defrișărilor. În ceea ce privește pădurile virgine, este importantă finalizarea, cât mai rapidă, a procesului de identificare și cartare, astfel încât starea acestora să nu fie periclitată.”

Să facem un apel la memorie, pe care o ajutăm cu un fragment dintr-un articol scris de subsemnatul în 18 mai 2015:

«Domnul președinte Klaus Werner Iohannis – în veci fie-i numele lăudat! – a înlocuit cabinetul președintelui Nicolae Ceaușescu, care cică era țara, cu Facebook-ul, deoarece de acolo conduce și acolo este vizibil zilnic. Chiar s-a simțit profund lezat când o ziaristă i-a spus că are un milion de susținători pe rețeaua respectivă de socializare și a corectat-o aprig: „un milion jumate!”. Da, atâția „fani” sunt pe celebra pagină, fiindcă așa-i numește președintele pe feisbuciști, de parcă el ar fi o vedetă de cinema sau fotbalist de top.

Acolo, pe Facebook, printre poze cu pisici și flori, alături de rețete culinare și bancuri deșucheate, președintele României ne ține la curent cu gândurile sale înălțătoare, scrise într-o limbă de lemn din esență tare, germanică. De fapt, bănuiesc că altcineva înșiră „perlele” zilnice scrise uneori agramat, dar întotdeauna seci și plate ca apa îmbuteliată la pet. Iată ce nota scribul de serviciu chiar în sâmbăta protestelor (9 mai 2015) împotriva defrișărilor masive efectuate de austriecii purtători de același sânge arian ca și mult lăudatul președinte: „Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați.”

Zău, Franz? Atunci la ce ai întors Codul Silvic în Parlament? Nu pentru că limita tăierile nechibzuite și criminale de păduri? Nu ai spus matale că firmele sunt discriminate, susținând exact punctele de vedere ale austriecilor degrabă tăietori de copaci? Acum o dai la întors de frica unei revolte populare? Cât de false și ipocrite sună palavrele tale feisbuciste, după ce ți-ai dat cu firma în cap prin respingerea unei legi care limita jaful termitelor austriece! Și încă ceva! „Neamțul” pare supărat doar că se despădurește abuziv și ilegal, nicidecum că se distrug pădurile României. El vrea un „lucru bine făcut”, adică pădurile să fie rase nemțește – ordonat, disciplinat, regulamentar – nu haotic.

În Austria suprafețele împădurite au crescut în mod constant în ultimele decenii cu aproximativ 5.100 ha/an. Cu alte cuvinte, aproape toate pădurile austriece sunt clasate ca seminaturale, o mare parte din ele fiind catalogate drept virgine. La austrieci, jumătate dintre tăierile definitive sunt tăieri de regenerare, de ameliorare a fondului îmbătrânit și acelea sunt doar toaletări de mică întindere. În Austria cine taie un copac fără aprobare specială merge la pușcărie!

În schimb, în România, 350.000 de hectare de pădure au fost rase de pe faţa pământului din vara anului 2013 până în vara lui 2014! Fain, domnule președinte? Da, 13 ha de pădure „bărbierite” în fiecare oră, conform statisticilor oficiale! Frumos record, nu, Herr-ule? Mai vrei? Poftim: „În România se taie aproximativ 20 de milioane de metri cubi de lemn în fiecare an.” Și cine le taie? Rușii sau chinezii împotriva cărora au votat alegătorii dumitale? NU, aici e buba! Tăietorii pădurilor românești sunt tamn prietenii dumitale, austriecii care te-au decorat în anul 2009 cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” al Statului Austriac pentru servicii deosebite aduse Austriei! Parcă așa scrie prin gazete: „În prezent, industria lemnului, estimată la 4 miliarde de euro, este disputată de 11.300 de companii, însă trei dintre ele controlează o treime din piaţă, şi anume triada austriacă Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger.”» (Fragment din articolul Klaus Iohannis este foarte legat de austrieci și de reprezentanții lor în România!)

Este bine de știut: „Austria controlează peste 30% din piaţa bancară autohtonă, peste 80% din piaţa asigurărilor, petrolul în proporţie de 100%, gazele în proporţie de 50%, tăierea pădurilor şi prelucrarea lemnului în proporţie de 80% ș.a.m.d.” (Austria a jefuit Transilvania sute de ani, acum jefuiește întreaga Românie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *