December 3, 2023

Această rețetă autentică pentru foi de copt, îndrăgită de-a lungul a peste 25 de ani, aduce în bucătărie o combinație de simplitate, economie, gust și delicatețe. Iată pașii pentru prepararea acestor foi delicioase:

Ingrediente:

 • 500 g făină
 • 250 ml apă călduță
 • 100 ml ulei
 • 1 ou
 • 1 praf de sare
 • Făină pentru presărat

Mod de preparare:

 1. Amestecarea ingredientelor: Într-un castron, combinați făina cu sarea. Adăugați apoi oul și uleiul. Încorporați treptat apa călduță și framântați până obțineți un aluat moale și elastic.
 2. Divizarea și odihnirea: Împărțiți aluatul în bile mici și acoperiți-le cu un șervețel umed timp de 30 de minute. Acest pas permite aluatului să se odihnească și să devină mai ușor de manevrat.
 3. Întinderea aluatului: Presărați masa de lucru cu făină și întindeți fiecare bucată de aluat subțire, formând foi rotunde sau dreptunghiulare, în funcție de preferințe.
 4. Coacerea foi: Fiecare foaie se coace într-o tigaie bine încinsă, fără ulei, timp de aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte sau până când devin ușor aurii.
 5. Umplerea: După răcirea foilor, puteți alege să le umpleți cu dulceață, nucă măcinată, brânză sau alte ingrediente preferate.

Aceste foi simple și versatile se potrivesc perfect pentru prăjituri straturi sau rulade. Rezultatul final este o delicatesă cu o textură crocantă și o aromă inconfundabilă, menită să vă aducă aminte de tradițiile și gusturile autentice.

Sursa foto Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *