March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Noile modificări aduc acum interpretări mult mai clare referitoare la termini precum „intersecția în sensul giratoriu” sau expresia „retragerea permisului de conducere”, dar s-a completat regulamentul și cu noi prevederi de care șoferii trebuie să țină cont.

Astfel, în noile modificări a fost cuprinsă definiția intersecției cu sens giratoriu, dar s-au stabilit și regulile pentru circulația în acest caz. „Intersecția cu sens giratoriu este definită ca intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale”.

În cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule vor trebui să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Noile schimbări din Codul Rutier
De asemenea, de acum, polițiștii de frontieră pot ă să facă verificări în evidența permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie.

O nouă modificare a venit în stabilirea circuitul permiselor de conducere reținute în funcție de faptele săvârșite de șoferi. Astfel, permisul de conducere se înaintează la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență pe șofer în vederea restituirii, în prima zi lucrătoare care urmează celei în care au fost efectuate mențiunile, dacă titularul acestuia nu a solicitat restituirea la nivelul acestei structuri ori reținerea documentului nu s-a făcut pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea autorităților, când perioada de valabilitate a permisului a expirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *