December 3, 2023

Nemulțumirea printre locuitorii din Florești a crescut în ultima perioadă, în special în ceea ce privește modul în care administrația publică gestionează diverse aspecte ale comunității. Locuitorii se simt frustrați și neglijați, iar această nemulțumire a devenit din ce în ce mai vizibilă în discuțiile și evenimentele locale.

Unul dintre principalele motive de nemulțumire îl constituie starea infrastructurii. Drumurile deteriorate, lipsa trotuarelor sigure pentru pietoni și insuficiența sistemului de transport public au creat disconfort și dificultăți semnificative pentru locuitori. Aceste aspecte afectează nu doar confortul zilnic, ci și siguranța și calitatea vieții în general.
Locuitorii din Florești cer o transparență sporită din partea administrației publice și implicare în procesul decizional. Ei doresc să fie ascultați și să aibă o voce în ceea ce privește direcția comunității lor. Nemulțumirea lor servește drept apel pentru o abordare mai atentă și mai responsabilă din partea autorităților, cu scopul de a îmbunătăți viața locuitorilor și de a construi o comunitate mai prosperă și mai bine gestionată.

Activistul civic Daniel Meze relatează pe pagina personală de Facebook o situație primită de la un locuitor al comunei care esxemplifică situația de fapt în care se află astăzi comuna și sentimentul care îl crează în mentalul colectiv al cetățenilor.

“Actuala administrație a primăriei Florești, mie de 3 ani de zile de când m-am stabilit în Florești, îmi lasă un gust amar. Nimic făcut cu cap și nimic făcut pentru comunitate. Pe lângă că nu avem trotuare pe strada Stejarului pe unde să ne plimbăm cu copiii, mai avem și cai liberi pe stradă. Săptămâna trecută, tot pe strada Stejarului în parcul de joacă, care la fel îmi provoacă silă, odată că avem panicardă afișată la intrarea în parc pe care scrie clar:

  • Fumatul interzis
  • Accesul cu animale interzis
  • Biciclete interzise

Curățenie nici nu mai vorbim…

Amenajați parcul, extindeți-l că aveți loc, faceți separat loc pentru biciclete, trotinete, etc. Dacă apare în fața bicicliștilor un copilaș, care sunt urmările? A fost o situație în parc, adică între grupul de etnie romă care se afla în parc, adolescenți care se certau în parc și care au ajuns să se bată cu cuțite în parc unde erau părinți cu copii… sau cel puțin urma să se întâmple asta dacă nu sunau persoanele din parc la poliție, printre care și soția… Faceți razie poliția comunitară și luați măsuri! Înțeleg că poliția a ajuns la fața locului după ce adolescenții au fugit, dar noi mergem aproape zi de zi în parc cam tot pe la aceeași oră și nu am văzut poliția comunitară să patruleze mai ales după acea situație.”

Sursa Foto Facebook Daniel Meze

Captură Foto Facebook Daniel Meze

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *