April 23, 2024
Get in touch with us

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a întărit, miercuri, într-o emisiune online, că n-are nicio reținere să renunțe la contractul cu operatorul Supercom.

Cu o zi înainte, șeful deliberativului clujean enunțase același slogan: dacă firma Supercom nu-și face treaba, pleacă așa cum a venit.

Nu sunt mulțumit. Pentru că lucrurile nu sunt așezate cum ar trebui. Am spus-o și o repet: socitatea Supercom trebuie să preia rapid și din mers aceste sectoare. Societatea mai trebuie să înțeleagă că, indiferent cât au crescut prețurile din momentul începerii licitației, acum 7 – 8 ani, nu poate să ceară acum un preț pe care populația nu și-l permite. Dacă fac asta, să plece și să vină alții la prețurile actuale. Deci fie înțeleg, se conformează și acceptă realitatea Clujului, fie pleacă așa cum au venit. Sunt foarte simple lucrurile”, a transmis Alin Tișe.

Însă de acum, primăriile vor prelua frâiele, vor fi <vioara întâi>, nu ADI, nu Consiliul Județean. Reprezentanții ADI vor merge din nou la fața locului (în județ – n.r.).

„Împreună cu primarii vor merge în fiecare localitate și vor găsi rezolvări la fiecare caz în parte. Pentru că unele orașe au anumite probleme specifice, altele, nu. La fel și în comune, unde în scripte e o populație, iar în realitate, e mai mică. Vom încerca încă un rând de discuții cu toată lumea și, cu siguranță, vom mai îndrepta multe din probleme”, a declarat administratorul județului Cluj.

DECLARAȚIE
„Oamenii trebuie să știe că tariful este dat de numărul de contracte care și acum este în continuă mișcare. Cu cât sunt mai puține contracte, cu atât tariful va fi mai mare”.
Alin Tișe, președintele CJ Cluj
Șeful deliberativului clujean a mai amintit că pe loturile 2 și 3 (Gherla – Dej și Turda – Câmpia Turzii) au fost numai ei de acum șase luni. Și n-au fost probleme.

„Vă spun foarte clar: dacă firma Supercom nu-și va face treaba, va pleca așa cum a venit. N-am nicio obligație față de ea”, a mai transmis, în emisiunea de la Ziua Live, Alin Tișe.

Contract de 84 de milioane de euro

Compania Supercom, deținută de fostul senator PSD Ilie Ciuclea, a câştigat un contract de 409,3 mil. lei (aproximativ 84 mil. euro) pentru servicii de colectare și reciclare deșeuri în Cluj-Napoca, Huedin şi alte 43 de comune limitrofe pentru o perioadă de 10 ani. Flota pe care o are Supercom în județul Cluj reprezintă 150 de mașini, luate printr-un credit de 40 de milioane de euro. În județul Cluj, Supercom are în jur de 900 de angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *