December 3, 2023
Sursa Foto Google

Arhivele secrete ale Vaticanului au atras de multe ori atenția jurnaliștilor, care au încercat să pătrundă în imensa bibliotecă unde acestea sunt păstrate. Cu toate acestea, accesul în arhive nu le-a fost niciodată permis. Atunci când au întrebat de ce documentele sunt atât de bine păstrate, reprezentanții Vaticanului au răspuns că acestea conțin în mare parte chitanțe, corespondență regală și documente administrative care nu ar stârni interesul cuiva din afara Vaticanului. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt atât de simple precum par, deoarece arhivele ascund aproximativ 53 de mii de cărți ale căror secrete sau fapte inexplicabile sunt ascunse sub coperți.

Sursa Foto GoogleDacă presupunerea că aceste secrete nu există ar fi adevărată, atunci nu ar exista un motiv clar pentru Biserica să protejeze arhivele cu atâta fermitate. Speculațiile sugerează că Vaticanul ascunde informații extrem de valoroase cu privire la numeroase subiecte controversate. Se spune că există scrisori între Sfântul Paul și împăratul Nero care ar dezvălui detalii despre viața și personalitatea lui Iisus. În plus, în interiorul arhivelor se găsesc numeroase portrete ale lui Iisus care nu seamănă cu imaginea prezentată în icoanele bisericii.

Arhivele Vaticanului au devenit un loc sacru și extrem de bine păzit. Doar patru persoane au acces la aceste documente: un bibliotecar, doi arhiviști emeriți și șeful arhivelor secrete. Toți ceilalți, inclusiv reprezentanții Vaticanului care doresc să consulte un document din arhivele secrete, trebuie să facă o solicitare specifică, ca și cum ar fi fost deja conștienți de existența acelui document. Această cerință ciudată are scopul de a ține la distanță ochii curioși și de a păstra secretele în siguranță.

Într-un caz neobișnuit din 2006, Papa Benedict al XVI-lea a făcut publice unele documente din arhiva secretă referitoare la domnia Papei Pius al XVI-lea, ca o contramăsură la cartea lui Dan Brown, “Demoni și Îngeri”, care dezvăluia numeroase secrete din arhivele Vaticanului.

Sursa Foto GoogleVaticanul, locul considerat “Mecca” al creștinilor, a adunat de-a lungul timpului unele dintre cele mai mari comori culturale ale omenirii. Conform surselor neoficiale, Vaticanul este ținta principală a teoriilor conspirației și se spune că deține documente în arhivele sale care descriu în detaliu locul în care a fost ascuns Sfântul Graal, Chivotul Legii și care dezvăluie numeroase evenimente din istoria omenirii și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *