Locuri din Lume Aflate în Pericol: O Moștenire Amenințată
Activitățile umane și dezastrele naturale contribuie la schimbări majore care pun în pericol unele dintre cele mai valoroase locuri de pe planetă. Iată câteva exemple relevante:
1. Arctica
Arctica, care cuprinde cele mai nordice regiuni ale Canadei, Finlandei, Groenlandei (parte a Danemarcei), Islandei, Norvegiei, Rusiei și Suediei, este grav afectată de minerit, foraje pentru petrol și gaze, dar și de traficul maritim. Aceste activități reduc semnificativ cantitatea de gheață, accelerând schimbările climatice și punând în pericol ecosistemele fragile din această zonă.
2. Madagascar
A patra cea mai mare insulă din lume, supranumită „Mica Africă”, este un paradis al biodiversității, cu peste 80% din speciile sale de plante și animale unice în lume. Din păcate, defrișările și activitățile umane pun în pericol acest ecosistem fragil.
3. Timbuktu
Situat la marginea deșertului Sahara, Timbuktu este renumit pentru artefactele sale antice, locurile funerare și monumentele deosebite. Însă deșertificarea și conflictele din regiune amenință acest sit, care a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO în 2012 datorită valorii sale culturale, istorice și spirituale.
4. Triunghiul Coralilor
Această regiune din sud-estul Asiei, ce include Filipine, Indonezia, Malaezia și Papua Noua Guinee, este cunoscută drept epicentrul biodiversității marine. Poluarea, pescuitul excesiv și schimbările climatice pun în pericol reciful.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.