March 5, 2024
Get in touch with us

Locatarii de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca strada aflată în prin proces de reabilitare acuză constructorul că a blocat deliberat accesul în curți fără a notifica prealabil proprietarii.

În acest sens aceștia au transmis o scrisoare deschisă către primarul Emil Boc și Consiliul Local în speranța că problema lor va fi rezolvată.

,,Scrisoare deschisă, în atenția domnului Primar Emil Boc și a Consiliului Local Cluj-Napoca

Stimate domnule Primar Emil Boc și stimați Consilieri Locali,

În calitate de locatar și în numele locatarilor de pe strada Mihail Kogălniceanu, aș dori să vă semnalez următoarea situație de neînțeles care se petrece pe strada mai sus menționată, în perspectiva șantierului care are loc pentru realizarea zonei pietonale.
Firma care execută lucrările pe această stradă, începând de astăzi – 08 martie 2023, a blocat cu bună știință toate căile posibile de acces auto către numerele stradale 2, 4, 6, 8 etc, plasând paleți încărcați cu piatră în mijlocul oricărei căi de acces pentru mașini, deși mașinile parchează în propria curte și nu afectează cu absolut nimic buna desfășurare a lucrărilor de pe stradă.

Doresc să vă întreb, de ce ne este îngrădit dreptul la acces în propria curte, fără niciun anunț în prealabil, deși în prezentarea proiectului este menționată păstrarea accesului riveranilor? Sau în cazul în care trebuie ridicat gunoiul menajer de către firma nouă de salubritate, sau în cazul în care va exista un incendiu și vom avea nevoie de acces pentru autospeciala de pompieri, sau în cazul în care ambulanța ar trebui să ajungă de urgență la una din clădirile cu rezidenți, menționând că avem și vecini în vârstă care stau la pat, cum ne vom putea desfășura cu toții activitatea?
Vă aducem la cunoștință că această situație poate deveni una serioasă și periculoasă, ne face să ne îngrijorăm în privința consecințelor ei, mai ales că nu știm cine va răspunde pentru orice agravare a situației în cazul unei posibile nenorociri.

Știm cu toții foarte bine că realizarea șantierului este îngreunată sau chiar nu este posibilă dacă sunt mașini parcate pe zona pietonală sau cu atât mai mult în locurile în care se lucrează. Însă să blochezi accesul cu bună știință, fără a ține cont de posibilele situații de urgență, denotă o adevărată inconștiență.

Ca și soluții, propunem păstrarea unui acces controlat provizoriu, pe toată durata șantierului, și eliberarea unor adeverințe de riverani pentru mașinile celor care locuiesc pe această stradă și le parchează în curte, pentru a preîntâmpina chiar posibile tragedii.

În încheiere, cu speranța că veți lua în cosiderare doleanțele noastre, dorim să vă transmitem recunoștința noastră pentru toate lucrurile bune pe care le-ați realizat pentru orașul nostru în toți acești ani. De asemenea, vă stăm la dispoziție pentru orice posibilă dezbatere pentru rezolvarea situației menționate.

Vă rugăm să ne țineți la curent în legătură cu rezolvarea acestei situații. Vă mulțumim!

Cu stimă,
Ioan Sumedre
Cluj-Napoca
08.03.2023″

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *