April 19, 2024
Get in touch with us

Bujorul este o floare cu o semnificație puternică, reprezentând prosperitatea, onoarea și respectul! În mitologia greacă, se spune că denumirea “Paeonia” provine de la doctorul Paeon, care a fost implicat în problemele personale ale zeilor și a fost salvat prin transformarea sa într-o floare cu puteri miraculoase: bujorul.
Se spune că bobocii de flori de bujor strălucesc în nopțile cu lună plină, iar această legendă are o vechime de ani buni, dar încă persistă și astăzi. Oamenii văd bujorul ca fiind un rival destoinic al trandafirului.
Într-o altă poveste legendară, Bujor era numele unui prinț care a fost avertizat de tatăl său să nu se apropie de o pădure malefică în care trăiau zâne blestemate. După moartea tatălui său, prințul a ignorat avertismentul și a intrat în pădure, fiind adormit și transformat într-o floare mare și frumoasă de bujor. Lacrimile sale au rămas și ele în răscoala de dimineață, ca o rouă strălucitoare pe petalele delicate ale florii.
Bujorul este o floare minunată, cu un aspect spectaculos, o culoare frumoasă și un miros îmbătător. Apare în zilele de vară și amintește de răcoarea pădurii unde a fost prins prințul sub vraja zânelor blestemate. Acest simbol al longevității este foarte apreciat în cultura chineză, unde este omagiat de mai mult de o mie de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *