February 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Fiecare persoană visează să ducă o viață mai bună și să trăiască într-o țară modernă. Din acest punct de vedere, Islanda este țara ideală.

Aici nu există armată, energia electrică este gratis, iar oamenii își încuie rar mașinile și casa!

Islanda este o țară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic și s-a aflat sub suveranitate daneză până la 1 decembrie 1918. În Islanda populația este de numai 332 529 de persoane. Oamenii au încredere unul în altul, de aceea nu-și încuie mașinile sau locuințele, iar copiii pot rămâne câteva minute fără supraveghere, în timp ce părinții fac cumpărături. 

Iată câteva curiozități despre Islanda:

1. Islandezilor le place foarte mult să citească. Dețin, la acest capitol, primul loc în lume.

Sursa Foto Google

2. Dacă veți cere apă într-o cafenea sau într-un restaurant, nu ca trebui să plătiți pentru ea. Vă vor oferi apă de la robinet care este foarte bună, deoarece este din izvoarele termale.

Sursa Foto Facebook

3. Dacă veți decide să vă schimbați locul de muncă, nu veți avea nevoie de o scrisoare de recomandare de la locul de muncă anterior. Islandezii au încredere în oameni și nu vă vor verifica în niciun fel.

Sursa Foto Google

4. Islanda este singura țară din lume în care se votează online.

Sursa Foto Google

5. Această țară este considerată drept una foarte conservatoare. Localnicii au o atitudine foarte serioasă față de căsătorie.

Sursa Foto Google

6. La momentul actual este foarte dezvoltat turismul în această țară, numărul de turiști crește în fiecare an și este de 2 ori mai mare decât populația.

Sursa Foto Facebook

7. În Islanda nu există armată. Dacă vreun cetățean va dori să facă serviciul militar, se va putea alătura armatei norvegiene în baza unui acord între aceste țări.

Sursa Foto Facebook

8. Toate școlile și alte instituții de învățământ sunt gratuite aici.

Sursa Foto Facebook

9. Nu există clinici private, deoarece nu este, pur și simplu, nevoie de ele. Spitalele de stat oferă servicii medicale foarte bune.

Sursa Foto Facebook

10. Islanda este una din puținele țări din Europa care folosește sistemul de termoficare centralizată și oamenii nu plătesc pentru acest serviciu.  Islanda se numără printre primele zece țări cu cel mai înalt nivel de viață!  Islanda este o țară mică, dar uimitoare, un loc in care viata arata altfel…

Sursa Foto Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *