December 3, 2023
Sursa Foto Google

Probleme uriașe în Germania: Autostrăzile sunt blocate tot mai des de mașinile electrice cu bateriile descărcate
Mașinile electrice par să creeze tot mai multe probleme proprietarilor. Pe autostrăzile și drumurile din Germania apar ambuteiaje tot mai dese, cauzate de mașinile electrice rămase cu bateriile descărcate, anunță bugetul.ro.

Din ce în ce mai multe mașini electrice sunt blocate pe autostradă cu bateria goală. Experții explică germanilor ce este cel mai bine de făcut în acest caz .

Mașini electrice fără electricitate
Din ce în ce mai multe vehicule electrice circulă pe strazile din Germania. Dar odată cu creșterea numărului acestor vehicule, tot mai multe mașini electrice cu bateriile goale ajung pe marginea autostrăzilor. Este și mai rău, însă, când șoferul nu mai poate trage mașina pe o parte.

Acest lucru se poate întâmpla rapid într-un ambuteiaj, de exemplu. Mulți șoferi transpira când își imaginează un astfel de scenariu. Pentru că, dacă ai un motor cu ardere care a rămas în pană, poți pur și simplu să folosesti o canistră de carburant pentru a ajunge la cea mai apropiată benzinărie. Acest lucru nu este posibil cu masina electrică. Într-un astfel de caz, experții recomandă să rămâi calm și să urmezi sfaturi practice.

Nu vă fie frică de ambuteiaje
Experții vor să înlăture frica de blocaje a șoferilor cu mașini electrice. O purtătoare de cuvânt a explicat că bateriile goale sunt „doar în foarte puține cazuri cauza defecțiunilor”. Cu toate acestea, experții recomandă să planificați bine o călătorie, deoarece blocajele în trafic pot apărea rapid, mai ales vara. Dacă mașinile electrice rămân blocate pe autostradă cu bateria descărcată, serviciul de depanare poate oferi un remediu. În prezent, însă, acest lucru funcționează doar prin tractarea vehiculului, scrie Karlsruhe-Insider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *