April 23, 2024
Get in touch with us

Iancu Guda despre criptomonede, imobiliare și păcănele

Se pare ca mi-am pus în cap industria peștilor din imobiliare, jocurile de “noroc” și “investitorii” criptomonetariști. Să fie sănătoși, eu nu obosesc!

Puneți-vă o întrebare: Cine face banii?
Dezvoltatorii imobiliari care construiesc cu 1 leu și vând cu 2-3 ? Sau cei care cumpără pe credit (și plătesc 4-6 lei în 30 de ani) ori capital propriu (dar puteau obține un randament de 5 ori mai mare în piața de capital?

Companiile active în sectorul “Activități de jocuri de noroc și pariuri” (CAEN 9200) au înregistrat venituri de 9,3 miliarde RON în 2019, în creștere cu 50% fata de 2015!

Profitul net inregistrat = 11%, dublu față de media națională, deși sunt taxate excesiv! Implicit, clienții sunt cei care raportează aceste pierderi.

Investitorii în criptomonede sau cei care dezvoltă tehnologia?
În marea goană după aur de la mijlocul secolului XIX, cine a făcut cei mai mulți bani? Sutele de mii de oameni care au venit in California după aur? Foarte puțini, majoritatea dintre eu au plecat mai săraci decât au venit! Au făcut foarte mulți bani producătorii de unelte pentru sapat si mineri!? Acum sunt cca. 4000 de criptomonede, dar mai puțin de 200 guverne. Peste 95% dintre aceste criptomonede nu vor mai exista în 10 – 15 ani.

Nimeni nu știe care / când sau cum se calculează valoarea fundamentală!? Marea masă a “investitorilor” o să piardă masiv, precum la “păcănele”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *