September 26, 2023
Sursa Foto Google

Conform ziarului Bild, Guvernul federal de la Berlin împreună cu autoritățile locale plănuiesc să introducă controale la toate granițele Germaniei, potrivit unui document obținut de publicația menționată, care ar urma să fie discutat la o conferință organizată de cancelarul Olaf Scholz în legătură cu migrația. Măsurile ar viza toate intrările în Republica Federală, așa cum se întâmplă în prezent la granița cu Austria. În primul trimestru al anului 2023, conform poliției federale, s-au înregistrat 19.627 de intrări ilegale în Germania, iar Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați a primit aproape 90.000 de cereri de azil. Documentul discutat la conferința din Berlin include și ideea de a adăuga personal la frontiere, de a permanentiza posturile de control și de a dialoga mai intens cu reprezentanții statelor din care provin imigranții ilegali. Conferința are loc miercuri, la ora 14:00, la sediul Cancelariei Federale din Berlin.

În contextul acestor cifre, autoritățile germane încearcă să găsească soluții pentru a gestiona mai eficient fluxul de imigranți și pentru a preveni intrările ilegale în țară. Deși Germania a fost o destinație importantă pentru refugiații și imigranții din întreaga lume în ultimii ani, această situație a devenit din ce în ce mai dificilă, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

În aceste condiții, dialogul cu reprezentanții statelor din care provin imigranții ilegali ar putea fi un pas important în găsirea unor soluții pe termen lung, în timp ce controalele la granițe și adăugarea de personal ar putea ajuta la gestionarea situației pe termen scurt

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *