February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Organizarea Cupei Mondiale de fotbal se dovedește a fi un succes pentru Qatar, iar statul din Golf este hotărât acum să aducă și Jocurile Olimpice de vară din 2036 la Doha, potrivit unei surse familiare cu procesul de candidatură olimpică, scrie Reuters.
Qatar nu a reușit să intre pe lista scurtă pentru Jocurile din 2016 și 2020, în parte din cauza îngrijorărilor legate de temperaturile de vară din acest stat deșertic, iar Jocurile au fost organizate la Rio de Janeiro și Tokyo.
Este de așteptat ca Qatar să facă presiuni pentru a muta evenimentul mai târziu în cursul anului, așa cum a făcut cu Cupa Mondială, unde a folosit sisteme avansate de aer condiționat pentru a atenua căldura din stadioane.

Doha a organizat Campionatele Mondiale de Atletism în 2019 pe Khalifa International Stadium, de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie.

De atunci, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a modernizat procesul de atribuire a Jocurilor, trecând de la un proces tradițional de licitație la selectarea unui candidat preferat dintre orașele interesate. Brisbane 2032 au fost primele Jocuri care au fost atribuite folosind această metodă.Qatar, în pole-position pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036
Având în vedere că Jocurile vor avea loc la Paris în 2024 (Europa), Los Angeles în 2028 (America de Nord) și apoi la Brisbane (Australia), ar fi de așteptat ca o candidatură din Qatar să fie primită cu căldură dacă CIO ar face o rotație a continentelor, deși CIO a declarat în octombrie că se află în discuții preliminare cu 10 orașe.

Printre țările care și-au exprimat interesul de a organiza Jocurile din 2036 se mai numără India, Indonezia și Coreea de Sud. De asemenea, Germania se gândește dacă să lanseze o altă candidatură olimpică, în ciuda opoziției interne puternice față de Jocurile Olimpice.

„Succesul de până acum al acestei Cupe Mondiale plasează Qatar într-o poziție puternică – au arătat că pot face acest lucru… este o dovadă de concept. Au găzduit Jocurile Asiatice în 2006; și le vor găzdui din nou în 2030. Toată infrastructura este aici – stadioanele, metroul, noul aeroport”, a declarat o sursă pentru Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *