April 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Fostul președinte Donald Trump câștigă semnificativ în fața guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis (R), și a altor republicani, într-un ipotetic scrutin primar republican, potrivit unui nou sondaj prezentat de publicația americană The HILL.
Diferența este uriașă
Rezultatele unui sondaj al Monmouth University publicat marți arată că Trump îl devansează pe DeSantis cu 14 puncte, 41% la 27%, atunci când respondenții au fost întrebați pe cine ar vrea să vadă câștigând nominalizarea republicană. Aceasta este o îmbunătățire majoră pentru Trump față de sondajul Monmouth de luna trecută, care l-a găsit pe el și pe DeSantis la egalitate, cu 33 la sută fiecare.

De asemenea, Trump îl conduce pe DeSantis într-o confruntare ipotetică față în față cu 1 punct, 47 la sută la 46 la sută. Dar aceasta este, de asemenea, o îmbunătățire notabilă pentru fostul președinte față de luna trecută, DeSantis l-a condus pe Trump cu 13 puncte, 53 la sută la 40 la sută.

Trump a câștigat în mod semnificativ alegători în rândul multor grupuri demografice majore intervievate. Luna trecută, el a rămas în urma lui DeSantis cu 21 de puncte în rândul celor cu vârsta sub 65 de ani, dar acum conduce cu 5 puncte și și-a redus deficitul în rândul persoanelor care câștigă mai mult de 50.000 de dolari pe an de la 28 de puncte la 2 puncte.

Susținere mare din partea unei zone din societate
Sondajele au constatat că cea mai mare susținere a lui Trump provine de la cei care se consideră susținători fermi ai mișcării “Make America Great Again”, aproape trei sferturi dintre aceștia preferându-l pe acesta lui DeSantis.

DeSantis, despre care s-a zvonit că ar putea candida la prezidențiale, dar nu s-a confirmat că ia în considerare să candideze, are un avantaj în rândul republicanilor care susțin doar într-o oarecare măsură mișcarea MAGA cu aproximativ 30 de puncte și al celor care nu susțin mișcarea cu aproximativ 25 de puncte.

“Mișcarea creată de Trump se ține de purtătorul lor de stindard. Acest lucru este suficient pentru ca Trump să depășească susținerea mai slabă în rândul porțiunii mai puțin MAGA a electoratului republican, cel puțin pentru moment”, a declarat într-un comunicat Patrick Murray, directorul Institutului de sondaje al Universității Monmouth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *