March 28, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Un om de afaceri din domeniul imobiliar și-a făcut un conac pe Cetățuie, a închis o parte din aleile de promenadă care aparțin administrației locale, și și-a făcut cu buldozerul un drum pentru a putea ajunge cu mașina în curtea imobilului. Reprezentanții Primăriei Cluj Napoca spun că nu au avut niciun reprezentant în comisia de recepție a lucrărilor pentru că nu a fost nevoie, însă legea spune că în comisia respectivă trebuie neapărat ca un angajat al administrației locale să fie prezent la recepția lucrărilor. În tot acest timp, Emil Boc anunță că face un concurs de idei pentru amenajarea zonei și pune la bătaie 1,5 milioane lei din banii clujenilor.

În 2016, firma ludușană Dominus Vega, patronată și administrată de Viorel Zaharia, a obținut autorizația de construcție 1406/ 11.08.2016 cu titlul de Lucrări de intervenție de primă urgență la Pavilionul C3 – Ansamblul Cetățuia Cluj Napoca.De fapt, pe lângă lucrările de intervenție au avut loc și lucrări masive de construcție, o parte dintre ele făcându-se pe o parte din aleile de promenadă. Zonele respective au fost închise, chiar dacă ele, potrivit unui răspuns al primăriei clujene, aparțin domeniului public. Aleea a fost transformată într-un drum de acces auto pentru casa care a fost transformată într-un conac. Mai mult, chiar dacă autorizația de construcție a expirat, zona arată în continuare ca un șantier.

Chiar dacă autorizațiile de construcție pentru acest gen de lucrări sunt eliberate pentru a remedia o serie de probleme stringente care au apărut la un imobil vechi, firma lui Zaharia a construit un corp nou de clădire, decopertând o parte din digul de pământ pe care era una dintre aleile de promenadă din zona Cetățuii. Lucrările au avut loc fără ca din partea administrației clujene să fie făcut vreun control care să verifice modul în care are loc execuția lucrărilor la o clădire de patrimoniu istoric.

Sursa Foto Facebook

Potrivit reprezentanților administrației locale, ”pentru imobilul, „ PAVILIONUL C3 ANSAMBLUL CETĂȚUIA”, în afara A.C. nr. 1406/2016 nu au mai fost emise alte autorizații de construire;

Pentru lucrările de construire care au făcut obiectul A.C. nr. 1406/2016 nu a fost solicitată recepția. Conform HG nr. 343/2017 pentru modificarea H.G. nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepție a lucrărilor de construire și instalații aferente acestora, recepția lucrărilor de construire este inițiată de către investitorul/beneficiarul lucrării”, arată răspunsul Primăriei Cluj Napoca.Cu toate acestea, potrivit HG 343/2017 din comisia de recepție ar fi trebuit să facă parte și un reprezentant al Primăriei Cluj Napoca, autoritatea care a emis autorizația de construcție

”Art. 11. — (1) Din componenţa comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor fac parte, în mod obligatoriu: a) un reprezentant desemnat de către investitor, care este şi preşedintele comisiei; b) un reprezentant desemnat de către autoritatea administraţiei publice competente care a emis autorizaţia de construire/desfiinţare; c) 1—3 specialişti în domeniul lucrărilor de construcţii supuse recepţiei, în funcţie de categoria şi clasa de importanţă a construcţiilor, desemnaţi de investitor, alţii decât cei implicaţi în proiectarea/execuţia obiectivului de investiţii; aceştia îşi desfăşoară activitatea ca angajaţi ai investitorului, cu contract de muncă sau pe bază de contract de prestări servicii, ca persoană fizică autorizată, după caz, potrivit legii”, arată textul de lege.

Sursa Foto Facebook

Domnul Viorel Zaria este printre apropiat cu rechinul imobiliar Ștefan Berciu care și e și el precum moda o cere în rândul oamenilor de afaceri clujeni consul al altui stat african, statul Burundi. Supozăm că, având în vedere această prietenie domnul Zaharia a preluat metehnele imobiliare de la domnul Berciu.

Sursa Foto Google

Sursa:https://gazetadecluj.ro/cetatuia-masacrata-de-consulul-onorific-al-unui-stat-african-sub-ochii-inchisi-ai-lui-emil-boc/

1 thought on “Domnule Emil Boc Cetățuia este masacrată de către consulul onorific al unui stat african prieten cu rechinul imobiliar Ștefan Berciu chiar sub ochii dumneavostră.Cât vor mai continua astfel de fărădelegi?

  1. Imaginați-vă o viață în care sunteti priviți cu respect și admirație pentru frumusețea și tinerețea dumneavoastră.
    O viață în care succesul poate crește cu peste 1000%

    Firele Albe/Carunte de par, va fac sa aratati mult mai invarsta decat sunteti de fapt.
    Nu vă lăsați limitați de vârstă, atunci când vine vorba de Dragoste, Afaceri sau Carieră!

    Sute de mii de persoane au scapat de Firele Albe de Par, si acum arata mult mai tineri datorita produselor Sereni Capelli.
    Oferiti-va si dumneavoastra o sansa de a creste succesul in viata dumneavoastra.

    Folositi produsele de pe https://serenicapelli.ro fara riscuri. Daca nu sunteti multumiti de rezultate in 14 zile, primiti banii inapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *