February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto: EVZ

Renumitul actor Mitică Popescu s-a stins marți, la vârsta de 86 de ani. Fusese internat acum o săptămână la spitalul Elias din Capitală, pentru tratarea mai multor afecțiuni. Situația medicală s-a agravat pe 30 decembrie. “Medicii, zilele trecute, au spus că a făcut ‘un atac de inimă frântă’, ceea ce înseamnă că imaginea soției lui (Leopoldina Bălănuță n.r.) l-a urmărit până în ultima clipă”, a subliniat realizatorul și scenaristul TVR Cristian Vlad.

“Sunt profund îndurerat de pierderea lui Mitică Popescu – un actor deosebit, un actor cu o gamă largă de interpretare și un actor care își iubea profesia și și-o respecta. Se împuținează lumea celor din teatru care aveau aceste obiceiuri, odată cu dispariția lui”, a declarat, pentru Ora de știri, Victor Rebengiuc.

“Îmi pare foarte rău, dar asta e viața, cu toții ne așteptăm să o încheiem la un moment dat, așa că să-l odihnească Dumnezeu”, a spus Victor Rebengiuc.

Sursa Foto: Wikipedia

Maestrul actor de comedie Mitica Popescu s-a nascut la data de 02.12.1936 la Bucuresti. Pe site-ul Teatrului Mic, acolo unde activeaza de ani buni, maestrul Mitica Popescu este caracterizat ca un “actor de mare farmec personal, sarcasmul pigmentandu-i cu stralucire creatiile complexe, deopotriva dramatice, comice si muzicale, alaturi de aparitiile in emisiunile de divertisment, ii intretin marea popularitate de vedeta nationala”. Maestrul este o vedeta nationala, dar in nicio imprejurare nu s-a comportat ca atare.

Putini oameni stiu ca actorul a trecut prin infernul inchisorilor comuniste timp de trei ani, incepind din 1959.A fost inchis pentru nimic, asa cum se condamnau oamenii atunci. A fost nevoit sa isi intrerupa studiile teatrale, reluate cu greu mai tirziu, din cauza etichetei care li se aplica celor inchisi.

A trait toata viata sub semnul unei modestii care a caracterizat o întreaga generatie de actori de aur ai Romaniei. Il intâalneai pe strada, mergand pe jos spre teatru, cu aerul unui om care nu are ceva esential de facut in seara respectiva. Daca nu-l cunosteai, n-aveai cum sa iti dai seama ca acest barbat, care trecea adesea ganditor si deloc grabit pe Calea Victoriei, va fi, peste numai câteva ore, la final de spectacol pe scena Teatrului Mic, aclamat de un public impresionant minute in sir. Rolul lui Cocosilă din “Morometii” a ramas memorabil, dar in general orice aparitie a sa se lasa cu aplauze furtunoase in sala de proiectie. Prin urmare, nu miră pe nimeni ca Mitica Popescu figureaza cu date concrete despre activitatea sa pe celebrul site IMDB, alaturi de starurile internationale care fac cinematografia mondiala. Pe Leopoldina Balanuta, marea sa iubire si femeia care i-a devenit sotie, a intalnit-o la vremea cand se juca piesa “Matca” a lui Marin Sorescu, care s-a bucurat de un imens succes. In piesa, Mitica Popescu interpreta rolul logodnicului Leopoldinei si in viata reala i-a devenit sot. Au fost amandoi nascuti sub semnul zodiacal al Sagetatorului si s-au inteles unul pe altul in fiecare moment al vietii lor. Poate tocmai de aceea, la multi ani de la clipa in care “Poldi”, cum ii ziceau prietenii, a plecat spre stele, iar maestrul Mitica Popescu se comporta ca si cum ea ar fi inca alaturi de el. Nu scoate verigheta de pe deget decat daca pe scena joaca rolul unui celibatar si nu prea intra in dormitorul lor decat sa-l intretina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *