December 3, 2023

Cel mai scump burger din lume a fost vândut în România

Un burger care costă 6.200 de euro a fost vândut în România, la restaurantul Transylvania Steakhouse din Cluj-Napoca. Burgerul a fost cumpărat de designerul Cătălin Botezatu, care a plătit un avans de 3.000 de euro.

Burgerul este făcut din carne de vită Kobe, o chiflă de 300 de grame făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia, și apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, fără minerale, adusă din Norvegia, și care este acoperită cu foiță de aur. Plus 200 de grame de brânză Gruyere Swiss maturată 10 luni, 100 de grame de jamon iberico de bellota de cinco jotas, cipolla (ceapă) de Tropea caramelizată, maioneză din ou bio Marans cu demiglace de carne Wagyu Kobe, salată biologică din grădina de legume proprie a restaurantului, ou moale bio de găină araucana, chipsuri din cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură nobilă de gâscă, trufe locale din Transilvania, caviar Beluga Imperial, salată creață specială. Ingredientele nu sunt deloc ieftine. Kilogramul de carne Kobe costă 1.000 de euro, iar un kilogram de cartofi La Bonnote costă aproape 700 de euro.

Avram Gal, patronul restaurantului, este membru PSD și chiar conduce organizația din Câmpia Turzii. Politicianul, care e și un prosper om de afaceri, nu se află la prima ispravă de acest fel. Recent, el a anunțat că vinde un sortiment de cafea cu aur, despre care spunea senin că va costa doar cu 60 de lei, pentru ca imediat după aceea să spună foarte natural că e mai scumpă decât la Dubai.

„Dacă doriți să vă răsfățați iubita sau pe dumneavoastră, o puteți face cu o cafea la doar 60 de lei. O cafea specială, cu foiță de aur. Mai bun și mai scump decât în Dubai. Atât s-a putut!”, a spus Avram Gal, într-o postare pe Facebook.

Tot în restaurantul lui Avram Gal, clienții pot să mănânce carne de vită cu foiță de aur și alte delicatese la prețuri astronomice. Printre „clienți” s-a aflat recent și un câine, căruia proprietarii i-au dat să mănânce chiar carne de vită în foiță de aur. Totul la prețul de „numai” 6.000 de lei.

Prețul exorbitant al burgerului a stârnit controverse în rândul românilor, unii dintre ei considerând că este o exagerare. Alții, însă, susțin că este dreptul fiecăruia să cheltuiască banii cum dorește și că nimeni nu ar trebui să-i judece pentru asta.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *