February 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Înotătorul român David Popivici a intrat în istoria sportului mondial. Revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, l-a desemnat pe român cel mai bun înotător al anului 2022, anunţă Clubul Sportiv Dinamo, pe Facebook.

Este prima oară în istorie când un înotător român primeşte această nominalizare.

David Popovici intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel, precizează clubul.

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel.

Sportivul a câştigat în acest an două medalii de aur la Campionatele Mondiale, două de aur la Campionatele Europene, trei de aur şi una de argint la CM pentru juniori şi patru de aur şi unaa de argint la CE de juniori.


David Popovici a refuzat oferte tentante din Statele Unite ale Americii. „Absolut. Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise”, a spus Adrian Rădulescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *