December 3, 2023

Dan Negru a transmis un mesaj șocant prin care atrage atenția asupra faptului că în România vedetele sunt stigmatizate odată ce înaintează în vârstă, în timp ce în străinătate acestea sunt privite cu mai mult respect.

Prezentatorul Kanal D subliniază că în țara noastră, după vârsta de 30 de ani, ești considerat bătrân, menționându-l pe Ștefan Bănică Jr., Andreea Esca și Smiley drept exemple relevante. El remarcă absența unui prezentator de știri de peste 60 de ani în România, în timp ce în alte țări jurnaliștii maturi beneficiază de o mai mare credibilitate.

Dan Negru face și o comparație între Regele Mihai și Regina Elisabeta, menționând că aceasta din urmă impunea respect chiar și la vârsta de 96 de ani și era iubită de popor, în timp ce suveranul nostru a fost tratat diferit. De asemenea, Negru aduce în discuție discriminarea în vârstă în ceea ce privește accesul la credite bancare, menționând că după vârsta de 60 de ani, indiferent de venituri sau avere, băncile te consideră “mort” și nu mai primești niciun credit.

Declarațiile lui Dan Negru au provocat o reacție intensă în mediul public, deschizând discuții în jurul percepției asupra vârstei și a discriminării în România. Prezentatorul de la Kanal D a adus în atenție problema presupusei stigmatizări a vedetelor care înaintează în vârstă în țara noastră, în contrast cu alte țări în care aceștia sunt priviți cu mai mult respect odată cu trecerea anilor.

Iată câteva dintre comentariile postate pe rețelele sociale în urma mesajului lui Dan Negru:

* “Sunt de acord cu Dan Negru. În România, vârsta este un motiv de discriminare. După 30 de ani, ești considerat bătrân, chiar dacă ești încă plin de energie și de idei.”
* “Este adevărat că în România, vedetele sunt stigmatizate odată ce înaintează în vârstă. În altă parte, acestea sunt privite cu mai mult respect.”
* “Este o problemă gravă, care trebuie discutată mai deschis.”
* “Sper că mesajul lui Dan Negru va ajuta la schimbarea mentalității în România.”

Este important să ne amintim că vârsta nu este un motiv de discriminare. Fiecare persoană are valoare, indiferent de vârstă.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *