February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Procurorul propus de Ministerul Justiției la șefia DNA a ținut examenul de admitere în fața celor de la CSM. Marius Voineag vrea, printre altele, să se ajungă mult mai repede la banii terților celor inculpați. Acesta a primit aviz favorabil să conducă destinul Direcției pentru următorii 3 ani.

Procurorul nominalizat de ministrul Justiției pentru ocuparea postului de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag, vorbește în fața Secției de procurori a CSM în cadrul interviului de marți.

Acesta prezintă pe larg proiectul său pentru viitorul Direcției în cazul numirii sale în funcție, și explică între altele că o conduită a unora dintre inculpați este aceea a calculului de profitabilitate.

Astfel, explică magistratul Voineag, o metodă de a stopa fenomenul corupție ar putea fi identificarea și stoparea din timp a produselor infracțiunilor, concret, reținerea rapidă a banilor obținuți de unii inculpați din faptele de corupție.

Pentru eficientizarea acestui plan de acțiune, explică magistratul Voineag, acesta ar dori să perfecționeze, în eventualitatea numirii sale în funcția de procuror șef al DNA, un „task force economic”, care să reușească în mod efectiv confiscarea a mai multor produse ale infracțiunilor de corupție.

Îmi doresc ca dna sa aibă cel mai performant serviciu ce investigare a infracțiunilor economica. doresc dislocarea a 30 de ofițeri specializați in cercetarea infracțiunilor economice.

Îmi doresc câteva luni de specializare accentuata a acestora pentru ca apoi sa ii punem sa lucreze in echipe mixte ofițer-procuror pentru cercetarea faptelor predicat de natura economică. E vorba de experiență mea anterioara si îmi asum ca investigația financiara trebuie făcută de acești ofițeri.

E vorba de audieri efective, de verificarea unor cercuri relaționale concrete, pentru depistarea si găsirea acestor bunuri ajunse la terți. Nu vorbim de constatări simple ci despre investigații efective, in teren, in plan direct”a explicat procurorul Marius Voineag Secției pentru procurori din CSM în cadrul interviului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *