February 26, 2024
Get in touch with us

Judecătoria Caracal a emis o nouă condamnare împotriva lui Gheorghe Dincă, condamnat deja la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. În această situație, Dincă a primit o sentință de un an și șase luni de închisoare pentru furt de curent, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Faptele pentru care Gheorghe Dincă a fost condamnat, inclusiv furtul de curent, au fost descoperite în vara anului 2019 în urma perchezițiilor efectuate în gospodăria sa, când polițiștii căutau probe în cazul dispariției celor două fete. În timpul acestor percheziții, procurorii au identificat o instalație improvizată pe care Dincă o folosea pentru a fura curent electric, eludând contorul și neplătind factura corespunzătoare.

Gheorghe Dincă a fost condamnat pentru furt de curent, sustrăgând aproximativ 25.197 kilowați-oră de energie electrică, evaluată la 13.198 de lei. Instalația clandestină a fost descoperită în spatele contorului electric în timpul perchezițiilor legate de dispariția celor două fete. Deși Dincă a negat acuzațiile, instanța l-a găsit vinovat, adăugând această condamnare la cele 30 de ani de închisoare deja primiți pentru uciderea fetelor. El trebuie să plătească și daune de 13.015,50 de lei către Distribuție Energie Oltenia, iar toată averea sa este sub sechestru într-un alt dosar. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, iar există posibilitatea ca Dincă să scape de răspunderea penală în acest dosar în august 2024, având în vedere schimbările legislative recente.

Sursa foto Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *