September 27, 2023

În mijlocul controversei privind mirosul aproape insuportabil care a bântuit orașul în zilele recente, un raport global realizat de IQAir aduce vești șocante pentru locuitorii din Cluj-Napoca.

Conform acestui raport, în anul 2022, Cluj-Napoca s-a situat pe poziția a treia în ceea ce privește nivelul de poluare în România, dar, ceea ce este și mai alarmant, a ocupat locul întâi în clasamentul municipiilor cu cea mai mare poluare din între țară. Această dezvăluire a provocat surprindere și îngrijorare în rândul comunității clujene.

Cu toate premiile și recunoașterile anterioare, precum „Orașul Comoară,” „Clujul Verde,” sau „Orașul Smart,” descoperirea că Cluj-Napoca se află acum în fruntea clasamentului la capitolul poluare a aerului stârnește întrebări legate de direcția dezvoltării urbane.

Sursa Foto bzc.roUn rezident local a exprimat pe pagina de Facebook „Clujul Civic” sentimentul colectiv: „Deci nu suntem nici #orașulcomoară, nici #ClujulVerde, nici #orașulsmart, nici cel mai atrăgător oraș din partea noastră de lume… Suntem în schimb orașul cu cel mai poluat aer din România! Eu zic să lăsăm grandomania deoparte și să începem de aici, dacă ne gândim să facem ceva ca să îmbunătățim lucrurile!”

Știre inițială:https://www.bzc.ro/clujul-de-5-stele-a-lui-boc-al-treilea-cel-mai-poluat-oras-din-romania-ne-bat-doar-ojdula-si-santana-de-mures/?fbclid=IwAR14CaPXq99wxbzzT4PRF8CuW5hcvNb6BdF2sFwo3i1UZZXCrqTPp9sLL48

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *