December 3, 2023
Sursa Foto Wikipedia

Rapperul Coolio, pe numele său real Artis Leon Ivey Jr, a murit din cauza unei supradoze de fentanil. Artistul în vârstă de 59 de ani era cunoscut pentru melodia „Gangsta’s Paradise”.

Hitul său de succes, „Gangsta’s Paradise”,a fost ales ca coloana sonoră a filmului „Dangerous Minds” și a devenit una dintre cele mai de succes cântece rap din toate timpurile, contribuind la aducerea genului în mainstream. Continuă să fie ascultat pe scară largă și a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube.

Potrivit managerului său, Jarez Posey, familia muzicianului a fost informată despre constatările făcute de către medicul legist din Los Angeles. Artistul a fost găsit fără răspuns pe podeaua băii casei unui prieten din LA în urmă cu șase luni.

Rapperul Coolio suferea de mai multe boli

La momentul morții sale, de pe 28 septembrie 2022, Coolio suferea de boli de inimă și astm. Acum s-a stabilit că moartea sa a fost rezultatul efectelor unui cocktail de fentanil, heroină și metamfetamină. Medicii legiști au considerat moartea sa ca fiind una accidentală.

Coolio a început să facă muzică în anii 80 și și-a consolidat locul în istoria hip-hop-ului când a înregistrat „Gangsta’s Paradise”. S-a născut în Pennsylvania, dar a crescut în suburbia Compton din Los Angeles, unde cariera sa a înflorit și a devenit o figură principală în scena muzicii rap de pe coasta de vest a SUA în anii ’90.

A lucrat ca pompier voluntar în zona San Jose înainte de a se dedica cu normă întreagă hip-hop-ului. Producător și actor talentat, a apărut în zeci de filme și emisiuni TV, inclusiv Celebrity Big Brother din Marea Britanie în 2009. Numele său de scenă a venit în urma unei conversații pe care a avut-o cu un prieten, în care a spus: „Cine crezi că ești, Coolio Iglesias?”

De asemenea, celebrul rapper și-a dezvăluit și talentul său pentru gătit, lansând astfel o carte de bucate, precum și un serial, numit Cooking with Coolio. De-a lungul unei cariere de patru decenii, a înregistrat opt albume și a câștigat un American Music Award și trei MTV Video Music Awards, potrivit BBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *