February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Cei doi frați milionari britanici Andrew și Tristan Tate, acuzați că ar fi sechestrat două fete și vizați joi de percheziții ale procurorilor DIICOT, au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar vizând infracțiunile de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.Dosarul a fost deschis în luna aprilie, iar cazul îi implică pe britanicii Andrew Tate şi Tristan Tate, în vila cărora a fost găsită, tot în acea lună, o tânără cu cetăţenie americană. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, împreună cu alte două persoane. Până în prezent, ar fi fost identificate şase persoane care ar fi fost exploatate sexual de către această grupare, a anunțat joi DIICOT.Conform DIICOT, joi au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziţie într-un dosar pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Acuzațiile aduse de DIICOT celor doi milionari britanici și celor două persoane reținute alături de ei:

„La începutul anului 2021, 4 suspecţi (doi cetăţeni britanici şi doi cetăţeni români) au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane.
Victimele au fost recrutate de cetăţenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).
Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.
Până în prezent au fost identificate 6 victime care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat.
Cu privire la infracţiunea de viol s-a reţinut că în luna martie 2022 o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect, prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice, să întreţină relaţii sexuale”.
După audieri, cei doi milionari britanici și cele două persoane cercetate alături de ei au fost reţinuți pentru 24 de ore.În 12 aprilie, DIICOT transmitea că dosarul deschis pentru lipsirea de libertate a unei femei, în care poliţiştii din Ilfov au făcut percheziţii, a fost declinat către DIICOT, care a extins urmărirea penală pentru trafic de persoane şi viol. Mai mulţi martori au fost audiaţi în acest caz. La aceeaşi dată, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale pentru trafic de persoane şi viol. Urmărirea penală a fost desfăşurată in rem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *