September 27, 2023

Prima zi a Sports Festival a adus un număr mare de clujeni, datorită vremii bune și faptului că era o zi liberă. Ediția din acest an a evenimentului propune o varietate de activități potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ziua Copilului a fost o ocazie perfectă pentru participarea și implicarea copiilor și a părinților în cadrul Sports Festival 2023.

Pe lângă aspectul sportiv, prima zi a inclus și o serie de discuții în cadrul evenimentului Sports Talks. Printre invitați s-au numărat Patrick Ciorcilă, co-fondatorul Sports Festival, Mihai Covaliu, președintele COSR, Prof. Univ. Dr. Daniel David, rectorul UBB, iar în a doua parte a zilei au vorbit Ștefan Odea, scouter la U-BT Cluj-Napoca, Ioan Ovidiu Sabău, fost fotbalist și antrenor de fotbal, și Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

De asemenea, până la ora 19:00, clujenii au avut ocazia să participe la Survivor Challenge. Cei cu spirit aventurier au putut să-și testeze rezistența, forța și alte abilități sportive pe un traseu care a îmbinat perfect adrenalina și suspansul celebrei competiții televizate Survivor. Traseul a fost amenajat pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca și a inclus mai multe obstacole precum Berlin Wall, Down & Under, In & Out, Army Crawl, Zig-Zag, Olympic Rings, Balance Beam sau Doka Beam.

Participarea a fost gratuită, dar era necesară înregistrarea la fața locului, cu o oră înainte de începerea competiției. Cei care s-au înscris au trebuit să aleagă între Echipa Faimoșilor și Echipa Războinicilor. După proba finală de îndemânare, participanții au trebuit să alerge cât de repede puteau pentru a opri cronometrul înaintea adversarului din cealaltă echipă. Un sistem profesional de foto-finish cu cameră video slow-motion a decis pentru ce echipă un concurent a adus puncte.

Cei care au dorit să participe la această provocare trebuiau să aibă cel puțin 16 ani și o condiție fizică bună. Traseul trebuia parcurs în maximum 5 minute. Dacă un participant nu reușea să parcurgă circuitul în acest interval, trebuia să elibereze traseul. Mai multe detalii despre competiție și regulile de participare puteau fi găsite pe site-ul sportsfestival.com.

Ziua Copilului a fost sărbătorită la Sports Festival și prin mișcare, dar și prin artă. În Parcul Central, la Casino, Teatrul de Păpuși “Puck” din Cluj-Napoca a organizat diverse activități între orele 11.00-18.00. Au avut loc concerte și scenete de teatru stradal, inclusiv reprezentații ale poveștilor “Motanul Încălțat”, “Prințesa și balaurul” și “Muzicanții din Bremen 3+ HU”. De asemenea, au fost prezentate demonstrații de balet, dans, muzică, parada modei și karate.

În fiecare seară a festivalului, publicul a fost invitat să danseze alături de artiști invitați. Joi, 1 iunie, de la ora 21:00, pe scenă au urcat membrii formației DJ Project. Înainte de concert, a avut loc un moment special dedicat echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca, care a devenit din nou campioană națională. Jucătorii echipei au urcat pe scenă cu Cupa României proaspăt câștigată, într-o atmosferă plină de entuziasm și bucurie.

Sports Festival a adus o combinație perfectă între activități sportive, dezbateri și spectacole artistice, oferind o experiență diversă și captivantă pentru toți participanții. A fost o ocazie excelentă pentru clujeni de toate vârstele să se bucure de un eveniment plin de energie, divertisment și implicare într-un mod sănătos și distractiv.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *