February 25, 2024
Get in touch with us

Experții au dezvăluit temperatura ideală pentru termostat în iarnă, în scopul de a reduce costurile la factura de încălzire.

Atunci când temperaturile scad, proprietarii se confruntă cu alegerea de a încălzi casa fără a-și majora factura la căldură. Experții oferă o estimare care poate fi de ajutor. În 2023, se preconizează că facturile la căldură vor continua să crească, reflectând o tendință observată în ultimii ani, conform Yahoo News. În SUA, o locuință obișnuită poate cheltui între 787 și 2.094 de dolari pentru încălzirea casei între octombrie și martie.

Există divergențe de opinii cu privire la temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii, dar majoritatea experților recomandă să setați termostatul la 20-22 de grade Celsius atunci când sunteți acasă și să reduceți temperatura cu câteva grade în timpul nopții sau atunci când nu sunteți acasă. Această practică poate contribui la scăderea facturii la căldură, menținând totodată un nivel confortabil de căldură în locuință.

Conform Departamentului de Energie din SUA, temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii este de 20 de grade Celsius (sau 68 de grade Fahrenheit). Aceasta poate ajuta la menținerea confortului termic în locuință fără a încărca factura la căldură. Cu toate acestea, atunci când temperaturile scad considerabil, este recomandat să ajustați termostatul la 21 de grade Celsius (sau 70 de grade Fahrenheit). Este, de asemenea, indicat să schimbați periodic temperatura, reducând-o în timpul nopții sau când nu sunteți acasă.

Sursa foto Google

Este important să nu setați o temperatură prea joasă pentru termostat, deoarece poate afecta sănătatea persoanelor vulnerabile, precum copiii, vârstnicii și cei cu probleme de sănătate. Un termostat smart cu WiFi poate fi util în optimizarea consumului de energie, permițându-vă să controlați eficient încălzirea casei, inclusiv în perioadele în care nu sunteți acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *