September 27, 2023


CHINA nu este doar una dintre țările cu cea mai mare populație din lume, ci are și una dintre cele mai mari biblioteci din lume. Această bibliotecă impresionantă se află în districtul BINHAI din TIANJIN, în nord-estul țării. Proiectată de firma de design olandeză MVRDV, în colaborare cu Institutul de Planificare și Design Tianjin, această bibliotecă acoperă o suprafață de 34.000 de metri pătrați și poate găzdui până la 1,2 milioane de cărți. Amplasată într-un frumos parc, ea reprezintă o bijuterie arhitecturală.

Interiorul acestei biblioteci te copleșește cu frumusețea sa și te lasă fără suflare. Designul său inovator și futurist combină elementele tradiționale ale unei biblioteci cu un aspect modern și spectaculos. O caracteristică remarcabilă a bibliotecii este un atrium impresionant, cu rafturi înalte care se întind pe verticală pe toate pereții. Aceste rafturi iluzioniste sunt create cu ajutorul unor imagini 3D, oferind impresia unei biblioteci cu un număr infinit de cărți.

Luminile calde și culorile vii completează atmosfera prietenoasă și invită vizitatorii să exploreze bogăția cunoașterii. Spațiile de lectură și zonele de relaxare sunt amenajate cu atenție, creând un mediu plăcut pentru cititori. În plus, tehnologia de ultimă generație este integrată în bibliotecă, oferind facilități moderne de căutare și acces la resurse digitale.

Această bibliotecă impresionantă din China nu este doar o destinație pentru cititori, ci și o operă de artă în sine. Ea reprezintă un exemplu elocvent al pasiunii și angajamentului Chinei față de cultură și educație, aducând cunoașterea și frumusețea într-un loc central pentru comunitatea locală.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *