March 28, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Astăzi, Primarul Clujului, Emil Boc, a prezentat un calendar pentru proiectul metroului. Decizia CNSC, care a menținut câștigătorul stabilit de Primărie, nu a fost atacată în instanță, deoarece termenul pentru depunerea plângerii a expirat. Primarul a afirmat că începând de astăzi, se va lucra la pregătirea terenului pentru semnarea contractului, care va avea loc pe 25 mai, în prezența prim-ministrului Nicolae Ciucă și a ministrului Transporturilor, Sorin Grideanu.

Asociația câștigătoare va avea la dispoziție 15 zile pentru a constitui garanția cu privire la contract, care valorează 150 de milioane de euro. În prima etapă a proiectului, se vor construi 9 stații, iar în total, în plan sunt 19, până în Florești.

Urmează 6 luni de proiectare, deși se presupune că această fază a început deja, apoi obținerea autorizației de construire și începerea lucrărilor. Teoretic, primăvara anului viitor ar trebui să vedem primele lucrări începute, dar există posibilitatea unor amânări, astfel încât perioadele de ambuteiaje să nu se suprapună cu campania electorală.

Termenul final de finalizare a întregului proiect al metroului, cu toate cele 19 stații, este 2031. Primarul Emil Boc a subliniat că aceasta este singura dată pe care o poate avansa pentru prima cursă a clujenilor cu metroul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *