September 26, 2023

Fotografia câștigătoare a concursului Europhotometeo-2022 poartă titlul „GIGANTE ENTRE MOLINOS” (URIASUL DINTRE MORI) și a fost realizată de către José Antonio Quirantes Calvo. Imaginea a fost capturată în Santa María del Campo Rus, provincia Cuenca, Regatul Spaniei. Europhotometeo este competiția europeană anuală ce se concentrează pe fenomenele meteorologice și este organizată de EMS (European Meteorological Society).

Această remarcabilă imagine surprinde un peisaj impresionant în care natura și omul se împletesc armonios. Fotografia surprinde un vânt puternic înconjurând un gigant al naturii, o structură veche de mori de vânt, cunoscute sub numele de “molinos” în limba spaniolă. Impresionanta compoziție a imaginii redă în mod captivant contrastul dintre fragilitatea aparentă a morilor și forța imensă a vântului care le înconjoară.

Într-o alegere cromatică ce îmbină nuanțe calde și reci, fotografia capturează drama și vitalitatea fenomenelor meteorologice ce își desfășoară dansul în jurul acestor structuri antice. Detaliile subtile ale norilor, jocul de lumini și umbre și mișcarea fluidă a vântului conferă imagini unui cadru dintr-o lume fantastică.

José Antonio Quirantes Calvo, autorul acestei opere, a reușit să surprindă un moment efemer într-o manieră artistică și expresivă, transmitând nu doar frumusețea peisajului, ci și conexiunea profundă dintre om și natură, precum și impactul fenomenelor meteorologice asupra mediului înconjurător.

Această fotografie câștigătoare nu doar ilustrează măiestria artistului, dar și subliniază importanța înțelegerii și aprecierii fenomenelor meteorologice și a interacțiunii noastre cu ele. Este o amintire durabilă a modului în care putem explora și comunica aspecte complexe ale lumii înconjurătoare prin intermediul artei și științei.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *