Criză politică pe banii noștri: între bâlciul alegerilor și factura pentru contribuabili
În timp ce politicienii își dispută puterea, adică „ciolanul” reprezentat de țară și implicit de banii publici, românii plătesc. Prețul? Nu mai puțin de 300 de milioane de euro, costul alegerilor, bani proveniți, evident, din taxele și impozitele plătite de cetățeni.
Dar, în toată această tevatură, întrebarea de bază rămâne: De ce trebuie să suportăm noi, contribuabilii, acest bâlci politic? Dacă, să presupunem, Georgescu este „omul negru,” de ce n-au acționat serviciile înainte să candideze?
În cazul Dianei Șoșoacă, autoritățile au intervenit prompt, sub pretextul asocierilor acesteia cu Rusia, chiar înainte de campanie. Atunci, de ce în cazul lui Georgescu, despre care se presupune că existau informații problematice, nu s-a luat nicio măsură la timp? Este o întrebare care ridică semne serioase de întrebare despre cât de bine funcționează mecanismele de prevenție și filtrare în sistemul politic și de siguranță românesc.
Ceea ce e și mai îngrijorător este sentimentul de insecuritate pe care îl transmite această situație. Dacă cineva poate „juca” după propriile reguli la un asemenea nivel, pe teritoriul României, cum să mai ai încredere că statul te protejează?
Să fim clari: România este parte a NATO și a Uniunii Europene, iar pe teritoriul nostru acționează mai multe servicii de informații, majoritatea aliniate cu partenerii strategici, aceștia nu ezită să alerteze autoritățile române despre potențialele riscuri: „Gigi este cu dușmanul.” Dar ce se întâmplă când semnalele se presupune că există și autoritățile locale nu fac nimic? Este o întrebare care pune sub semnul întrebării prioritățile și strategiile celor care ne conduc.
Alegerile au fost scumpe, iar criza politică care a urmat a venit la cel mai nepotrivit moment posibil: cu un război la graniță și o economie fragilă, în loc să vedem măsuri de stabilizare, asistăm la un circ politic pe care tot contribuabilii îl achită. Întrebarea care se ridică este simplă: de ce să plătească românii pentru bătălia voastră politică?
România se află într-un moment delicat, iar criza politică generată din ambițiile personale ale unora nu face decât să adâncească vulnerabilitatea țării. Sperăm doar că, în goana lor după putere, liderii politici să nu meargă mai departe și să transforme România într-o proprietate trecută pe persoană fizică.
Votul contează și sfânt pentru democrație.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Despre Mihai Curteanu
Este absolvent de drept, antreprenor,specialist în dreptul și economia dezvoltării durabile, pasionat de urbanism și de provocările dezvoltării metropolitane. Ideologic îmbrățișează valorile conservatoare și creștine.