February 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto:Facebook

Într-o intervenție radio online la Napoca Live, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost întrebat de realizatorul emisiunii care este situația viitorului Spital Regional de Urgență, care ar trebui să se construiască la Florești.Despre Spitalul Regional de Urgență se vorbește de peste 10 ani, s-au scris mii, poate zeci de mii de articole, au fost realizate numeroase conferințe de presă cu acest subiect. Chiar și-n perioada pandemiei, când prezența fizică era restricționată la sânge, Consiliul Județean Cluj emitea comunicate în care vorbea despre situația viitorului spital regional: în ce etapă se află, ce au mai făcut autoritățile locale și județene, cum va arăta, ce secții va avea, de câte paturi va dispune, câți medici și personal medical vor lucra aici etc.

Dar iată că balonul s-a dezumflat! În emisiunea de astăzi, de la Napoca Live, șeful deliberativului județean, Alin Tișe, a spus că proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Florești a trecut de la autoritatea județeană în subordinea guvernului și că el, personal, nu e optimist ca edificarea lui va fi realizată într-un termen apropiat.„Spitalul Regional de Urgență din Florești a fost preluat în integralitate de către guvern. Autoritățile publice nu mai au competență în niciun fel. Nici Primăria Cluj-Napoca, nici Primăria Florești, nici Consiliul Județean Cluj. Mai exact, guvernul a prins patru spitale în finanțare acum doi ani. Clujul este printre acestea, iar spitalul va fi finanțat din bani europeni, dar gestionat exclusiv de ministerul Sănătății.

Cu alte cuvinte, e un spital care nu mai aparține de autoritățile locale. Ce putem noi face este să susținem cu infrastructura pe care o putem face noi ca autorități județene, respectiv cheltuielile legate de utilități care vor fi făcute acolo, iar clădirea va fi realizată de către minister.

Sursa Foto:Facebook

1 thought on “Alin Tișe despre soarta Spitalului Regional: Nu sunt foarte optimist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *