March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Vineri, 18 noiembrie, la Cluj Napoca, a fost dictată o excludere dintr-un partid politic care, dacă se va confirma, va fi începutul sfârșitului pentru liderul politic care a dictat excluderea.

Vorbim, desigur, despre Cristian Lungu, președintele PMP Cluj, care a decis – cu de la sine putere – excluderea viceprimarului de la Mihai Viteazu, Paul Cristian Olaru, din partid.Vineri, 18 noiembrie, la Cluj Napoca, a fost dictată o excludere dintr-un partid politic care, dacă se va confirma, va fi începutul sfârșitului pentru liderul politic care a dictat excluderea.

Mi-a reproșat faptul că am participat la o întâlnire cu domnul Cristian Diaconescu, la Călărași. Păi la întâlnirea aceea au participat primarul de la Călărași, primarul de la Ceanu Mare, viceprimarul de la Tritenii de Jos – toți sunt membri PMP. De ce a vrut să mă excludă doar pe mine”, se întreabă, retoric, Olaru.

De fapt, situația este mult mai gravă, iar dacă se va dovedi că este așa, Lungu ar putea avea chiar probleme de natură penală.

Asta deoarece atât Paul Olaru, cât și un alt fost viceprimar PMP îl acuză pe Cristian Lungu că „le-ar fi cerut dreptul”.

„Mi-a cerut 16.000 de lei ca să nu mă excludă din partid. S-a întâmplat înainte de ședința din 11 noiembrie, la care m-am dus însoțit de Ioan Racolța (Primar și președinte PMP Călărași), Virgil Păcurar (primar și președinte PMP Ceanu Mare) și Mircea Blidaru (PMP Mihai Viteazu). Este un pervers, Lungu ăsta, deoarece mi-a scris pe o foaie de hârtie că dacă-i dau 16.000 de lei, vezi-doamne, sub formă de donație pentru partid, nu voi mai avea treabă cu el. Evident că am refuzat și am fost dat afară”, spune Paul Olaru.Afirmațiile vicelui de la Mihai Viteazu sunt confirmate de un alt viceprimar demis de Cristian Lungu, respectiv Adrian Mihuț de la Mărgău.

„La nivel județean, PMP avea în 2020 un scor electoral de 5,ceva la sută. Eu, la Mărgău aveam 35%. Asta nu a contat pentru senatorul-șpagă, Lungu, care mi-a cerut să-i dau salariul meu de viceprimar, ca să nu mă excludă. Am refuzat și m-a exclus din PMP, dar eu mi-am recâștigat funcția de viceprimar, independent de acest partid. Dacă domnul Lungu vrea dovezi, ii dau dovezi și în instanță. Eu nu am nicio treabă cu vreo tabără din PMP, dar pe acest individ – senatorul Șpagă nu il suport”, spune Adrian Mihuț, în exclusivitate pentru RefleqtMedia.

Revenind la cazul „Olaru”, Cristian Lungu a ÎNCĂLCAT STATUTUL PMP, deoarece astăzi i-a trimis un mesaj pe whatsapp lui Ioan Zeng, în care-l „provoacă” pe acesta la o serie de negocieri privind alegerea unui nou viceprimar, asta deși Paul Olaru mai are MULTE căi de atac, la decizia de excludere.

„Bună ziua, domnule primar! Sunt Cristian Lungu, președintele PMP Cluj. Vă informez că Partidul Mișcarea Populară l-a exclus săptămana trecută pe domnul Olaru din partid. Dânsul mai are calea de atac la Comsia de Disciplină săptămâna viitoare.


Noi apreciem că putem merge în continuare cu UDMR pentru majoritate la Mihai Viteazu. Când aveți disponibilitatea, ne putem vedea să hotărâm împreuna care ar fi cea mai potrivită persoană, de pe lista PMP, care să îi ia locul domnului Olaru.” este mesajul primit de Ioan Zeng în această după-amiază.

De asemenea, Primarul de la Călărași îl acuză pe Lungu de faptul că percepe cotizații la partid, folosind documente nefiscalizate.„E fix-trânta chitanțierul ăla, pentru că e nefiscalizat. Am să-ți fac plângere la Antifraudă!”, i-a spus Racolța lui Lungu în ședința din 11 noiembrie.RefleqtMedia a încercat să-l contacteze pe Cristian Lungu, însă acesta nu ne-a răspuns.

Știre preluata de pe site-ul Refleqtmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *