April 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Rudel Obreja a murit „cu demnitate”. Fostul şef al Federaţiei Române de Box suferea de cancer şi a avut un mesaj emoţionant pentru prietenul său, Viorel Plosca, vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Box.

A murit acasă. A murit cu demnitate. Acum câteva zile mi-a spus la telefon că doar bunul Dumnezeu mă mai poate ajuta să trec peste asta. Era resemnat şi vorbea greu”, a spus Plosca, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Născut pe 6 august 1965 la Galaţi, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 şi cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câştigător al Centurii de Aur şi al titlului naţional.

În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul mnistru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Pe 22 iulie, Tribunalul Ilfov a decis că poate fi întreruptă executarea pedepsei pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute. El a solicitat suspendarea executării pedepsei, argumentând că are cancer cu metastaze şi doreşte să se trateze corespunzător.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *