Sighișoara, cunoscută drept “ultima cetate medievală din Europa locuită permanent”, merită să fie vizitată. Nu este nevoie de o mașină a timpului sau de un complot al universului pentru a te întoarce în secolul al XV-lea și a descoperi arhitectură medievală impresionantă. Tot ceea ce trebuie să faci este să faci o mică deplasare până în Sighișoara, cea mai veche cetate medievală locuită din Europa și unul dintre cele mai frumoase orașe ale continentului.
Istoria orașului începe în 1367, atunci când a fost declarat oraș. La acea vreme, localitatea era apărată de o cetate extrem de puternică cu 14 turnuri și 4 bastioane.
Hartă a Sighișoarei din epoca medievală Sursa Foto Google
Vlad Țepeș este cel care a transformat cetatea într-un loc foarte cunoscut pe hartă, deoarece s-a născut aici în 1431. Voievodul Țării Românești și figura care avea să inspire crearea unuia dintre cele mai faimoase personaje din lume, Dracula, Vlad Țepeș a ajuns să reprezinte întreaga Românie.
Ce poți vizita în Sighișoara?
Cu toate că are doar 28.000 de locuitori și se întinde pe o suprafață relativ mică, Sighișoara întâmpină turiștii cu o mulțime de obiective turistice interesante. Printre cele care trebuie vizitate se numără:
Scara școlarilor: Cunoscută și sub denumirea de Scara Acoperită, datează din 1642. Scopul său inițial era de a-i proteja pe copii de ploaie și zăpadă în drumul către școală. Astăzi, scara are 175 de trepte, dar inițial aveau 300.
Centrul Medieval: Este un loc impresionant, în care peisajul urban te va fascina. Cu o mulțime de clădiri medievale, acest centru a fost inclus în lista obiectivelor UNESCO încă din 1999. În timpul verii, Piața Cetății este plină de terase în care turiștii se pot relaxa cu o bere rece sau o limonadă. Chiar și în timpul iernii, Centrul Medieval al Sighișoarei este impresionant.
O străduță înghețată în timp Sursa Foto Google
Turnul cu Ceas: Orice turist care ajunge în Sighișoara trebuie să urce în Turnul cu Ceas, unul dintre principalele simboluri ale orașului. Inițial construit ca un simplu turn cu două nivele, a fost ulterior extins la 6 nivele, iar turiștii trebuie să urce 110 trepte pentru a vedea priveliștea din balconul superior. Efortul merită pe deplin. Există și alte turnuri care merită vizitate, cum ar fi Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor și Turnul Măcelarilor.
Turnul cu ceas Sursa Foto Google
Numeroasele biserici: Cei interesați să descopere și istoria spirituală a orașului pot vizita Biserica Mănăstirii Dominicane, Biserica Romano-Catolică sau Biserica din Deal.
Biserica din Deal Sursa Foto Google
Sighișoara este un adevărat paradis pentru fotografi, care pot captura imagini deosebite atât în inima cetății, cât și din punctele panoramice. Pe lângă obiectivele menționate, există o mulțime de alte clădiri cu o istorie foarte bine conturată și povești impresionante. Până la urmă, Sighișoara este un oraș care spune o mulțime de povești.
Ce activități ar trebui făcute în acest oraș?
Pe lângă vizitarea obiectivelor turistice, turiștii au de ales între multe activități interesante, cea mai importantă fiind Festivalul Medieval de la Sighișoara. Acest eveniment are loc în fiecare an la sfârșitul lunii iulie și adună grupuri de cavaleri, cântăreți medievali, artiști și meșteșugari populari, precum și trupe de teatru și animație.
Festivalul Medieval Sursa Foto Google
Există și alte festivaluri, cum ar fi Festivalul Fanfarelor, Festivalul de Muzică Academică sau Festivalul de Film, care este organizat în luna iunie.
Nu trebuie să lipsească nici relaxarea în rezervația naturală Brețcu sau în pădurile din jurul orașului.
Sursa Foto Google
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata