September 26, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

În județul Satu Mare, 4.721 de elevi au obținut medii generale între 9.50 și 10 în anul școlar precedent. Datele centralizate de Ministerul Educației, pe baza informațiilor de la inspectoratele școlare județene, indică că în total au fost 286.438 de elevi care au obținut medii mai mari sau egale cu 9.50 în acel an școlar.

Sursa foto Google

Ministerul Educației a solicitat aceste date pentru a estima bugetul necesar pentru plata burselor școlare. Această cerere a venit în contextul dezbaterilor și controverselor legate de noile norme de acordare a burselor școlare, în special cele pentru merit. Legea Educației prevede că bursele de merit trebuie acordate pentru cel puțin 30% dintre elevii din fiecare clasă, dar nu impune un prag de notă specific. Această situație a generat discuții legate de criteriile de acordare a burselor de merit și a stârnit opinii diverse în rândul publicului.

Sursa foto Google

Pragul de 30% pentru acordarea bursei de merit nu a fost stabilit pe baza unor studii, ci a fost derivat din tranșele de medii din SIIIR.

Nu a fost anunțată nicio modificare oficială a criteriilor de acordare a burselor școlare, iar aceste discuții sunt parte a dezbaterii publice organizate de Ministerul Educației.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *