September 26, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253
Sursa Foto Google

Dacă pietonul nu se asigură, atunci pietonul se supune unui risc ! Dacă ție nu-ți pasă de viața ta, nu te aștepta să-i pese altcuiva!
Asigură-te înainte:
𝐍𝐔 calci pe trecerea de pietoni înainte să te asiguri că fiarele pe 4 roți sunt pregătite să te lase, au redus viteza și s-au oprit!
𝐍𝐔 calci pe trecerea de pietoni vorbind la telefon!
𝐍𝐔 treci în fugă pe trecerea de pietoni! E trecere, nu pistă de alergare!
NU treci pe trecere la culoarea roșie a semaforului!
𝐍𝐔 calci pe trecere schimbând brusc direcția de mers (mulți pietoni merg pe trotuar, paralel cu partea carosabilă, apoi intră direct pe trecere, fără a avertiza șoferul aflat pe prima bandă de intenția sa)
NICIODATĂ SĂ NU FACI AȘA CEVA! Sunt șoferi, nu magicieni!
𝐍𝐔 treci pe trecerea de pietoni călare pe bicicletă, skateboard etc…Te dai jos și mergi pe lângă ea!
𝐍𝐔 treci pe trecere cu căștile în urechi!
𝐍𝐔 treci dacă situația nu permite: mașina este aproape, în mișcare, iar pe jos este polei; mașina este aproape, în viteză (îți cântărești șansele de reușită, în fond este vorba doar despre viața ta, nu despre dreptate).
ORICE AR FI, DAR ABSOLUT ORICE AR FI, dacă se întâmplă ceva, păstrează-ți calmul și nu fugi pe trecere! Pentru un conducător auto este greu să evite un pieton în fugă, dezorientat, care nu știe în ce direcție să se îndrepte!” …..

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *