September 27, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Cristian Mărgărit, fostul nutriționist al lui Gheorghe Hagi, a respins teoria lui Simona Halep referitoare la pastila contaminată. El a argumentat că hotărârea Tribunalului este corectă și a afirmat că este puțin probabil ca sportiva să fi ingerat accidental o pastilă non-conformă.

Sursa foto Google

Cristian Mărgărit a susținut că sportivii sunt responsabili pentru substanțele găsite în organismul lor, indiferent de motivele pe care le pot invoca ulterior când sunt depistați pozitiv în testele antidoping.

Sursa foto Google

Cristian Mărgărit susține că Simona Halep nu ar fi putut să se dopeze accidental. Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a primit o suspendare de patru ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA) după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat într-un test antidoping efectuat în octombrie 2022. După anunțul acestei decizii, Simona Halep a susținut că a consumat, fără să știe, un supliment contaminat cu această substanță interzisă, produs în China. Ea a adresat un mesaj celor care pun la îndoială această explicație.

Am dobândit o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu, iar în ultimii 10 ani am colaborat cu sportivi de performanță, inclusiv la nivel internațional. În această perioadă, am vizitat fabrici de suplimente, am participat la târguri și conferințe dedicate suplimentelor și industriei farmaceutice și am purtat discuții cu specialiști”, a precizat nutriționistul Cristian Mărgărit.

El adaugă că, în timpul colaborărilor cu sportivii pe care i-a consiliat, au folosit o gamă variată de suplimente, deoarece sportivii sunt obișnuiți să apeleze la astfel de produse. Mărgărit susține că au obținut victorii în competiții într-un mod etic și legal, chiar în fața unor concurenți care ulterior au fost depistați pozitiv în testele antidoping. Toate acestea s-au desfășurat în conformitate cu reguli stricte și cu o atenție deosebită acordată calității produselor, având lista WADA (Agenția Mondială Antidoping) ca referință constantă.


„Iar regulamentele sunt clare: sportivul este responsabil pentru ce se găsește în corpul său și punct. Poate nu e corect, poate unii pică nevinovați, poate alții concurează dopați, cu dispensă de la medic”, a mai spus Cristian Mărgărit.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *