September 26, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

❗️Procurorii DNA au efectuat percheziții la Administrația Spitalelor din București, unde există suspiciuni că s-au acordat șpăgi de proporții în cadrul contractelor de achiziție.

Sursa foto Google

În cursul dimineții, procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au efectuat percheziții la Administrația Spitalelor din București, iar ancheta vizează persoane din conducerea acestei instituții. Suspicionează existența unor practici corupte în legătură cu contractele de achiziție.

Sursa foto Google

Exact, procurorii au acționat pe baza unor informații care indicau că la Administrația Spitalelor din București ar fi avut loc acte de corupție legate de contractele de achiziție. Aceste acuzații vizează sume semnificative de bani, respectiv o mită de 20.000 de euro și una de 300.000 de lei. Ancheta în acest caz are ca scop clarificarea și investigarea acestor presupuse fapte de corupție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției desfășoară investigații într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate acestora. Aceste presupuse infracțiuni s-au petrecut între aprilie și august 2023, fiind legate de încheierea unor contracte de achiziție publică și numirea unor persoane în funcții de conducere în unități spitalicești din municipiul București.

În data de 18 septembrie 2023, având autorizații legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în opt locații, care se află pe teritoriul municipiului București și al județului Ilfov. Aceste locații includ sediul unei instituții publice, precum și sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Ancheta urmărește clarificarea aspectelor legate de presupusele infracțiuni de corupție în legătură cu sistemul medical din București.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *