September 26, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Senatul a adoptat un proiect de lege cu scopul de a muta sălile de păcănele în afara localităților. Această propunere legislativă vizează modificarea Ordonanței de Urgență 77/2009, care reglementează acordarea licențelor pentru jocurile de noroc, astfel încât să se permită un singur punct de lucru pentru fiecare 20.000 de locuitori dintr-o localitate.

Sursa foto Google

Propunerea legislativă adoptată de Senat introduce o serie de reglementări stricte pentru funcționarea sălilor de jocuri de noroc. Acestea includ restricții privind amplasarea sălilor, cum ar fi plasarea la cel mult 50 de metri de limitele orașului/municipiului sau comunei. De asemenea, aceste săli nu pot fi situate în apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor, instituțiilor culturale, religioase sau de sănătate. Pentru a proteja jucătorii de riscurile dependenței și pierderilor financiare, numărul maxim de aparate pentru jocurile de tip slot-machine într-o locație va fi redus de la 75 la 20.

De asemenea, această propunere de lege instituie amenzi semnificative pentru permiterea accesului minorilor în sălile de jocuri de noroc. Prima abatere atrage o amendă între 100.000 și 200.000 de lei, iar la a doua abatere licența de organizare a jocurilor de noroc a operatorului este suspendată pentru șase luni. La a treia abatere, licența este anulată fără posibilitatea de a fi reînnoită timp de trei ani. Aceste măsuri sunt menite să protejeze tinerii și să reducă riscul de dependență de jocurile de noroc.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *