September 26, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

În zilele recente, polițiștii au intensificat operațiunile de verificare a transporturilor de material lemnos pe drumurile publice. S-au organizat filtre rutiere mixte, care au inclus atât polițiști rutieri, cât și polițiști specializați în prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice. Aceste filtre au vizat peste 100 de transporturi de material lemnos, inclusiv vehicule cu tonaj mare, autoutilitare și alte tipuri de vehicule.

În timpul acestor verificări, au fost identificate peste 20 de transporturi de material lemnos care nu aveau documente de proveniență, documente de transport sau alte documente necesare în conformitate cu legile și regulamentele din domeniul silvic. De asemenea, au fost depistate alte încălcări ale normelor legale în acest domeniu.

Sursa foto Google

În toate cazurile, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în conformitate cu reglementările privind regimul silvic și au confiscat materialul lemnos în cauză. În anumite situații, s-a luat măsura imobilizării vehiculelor prin reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Un exemplu recent a avut loc la data de 31 august 2023, la ora 23:10, când o patrulă a Secției nr. 1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 54 de ani din comuna Slatina, satul Slatina, județul Suceava, în zona comunei Forăști. Șoferul a prezentat documentele personale și ale autoutilitarei. În ceea ce privește materialul lemnos transportat, acesta a furnizat un aviz electronic pentru o cantitate de 12,010880 metri cubi de cherestea de brad tivită.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *