September 27, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Învățătoarea din Râmnicu Vâlcea, care a fost acuzată anul trecut că a cheltuit banii fondului clasei și împrumuturile de la părinți la jocurile de noroc, a fost recent reangajată în postul său. Această decizie a stârnit o serie de reacții puternice din partea colegilor și a conducerii școlii.

Sursa foto Google

Această situație a fost adusă la cunoștința publicului atunci când părinții au identificat-o pe învățătoare în imagini de supraveghere video în timp ce comitea furt dintr-un centru comercial. Femeia, care avea doi copii și se confrunta cu dificultăți financiare, a solicitat împrumuturi cu valori cuprinse între 300 și 1.000 de euro de la părinții elevilor, sub pretextul unor nevoi familiale.

Cu toate acestea, în acest an, învățătoarea a obținut o hotărâre favorabilă din partea Curții de Apel Pitești în disputa sa cu unitatea de învățământ. Hotărârea a fost clară, cerând reangajarea ei în funcție și acordarea salariilor retroactive pentru perioada de suspendare.

Directoarea Școlii Gimnaziale numărul 13 din Râmnicu Vâlcea s-a arătat șocată de această decizie și a exprimat preocupare cu privire la potențialul impact asupra elevilor săi.


„Noi am pus în aplicare o hotărâre definitivă. Este la clasa pregătitoare, împreună cu o altă colegă. Instanța a dat o hotărâre clară să o repunem în funcție”, a declarat directoarea

Hotărârea pronunțată de Curtea de Apel Pitești a generat un puternic val de nemulțumire în comunitatea locală, iar acest caz continuă să fie subiectul unor dezbateri intense în Râmnicu Vâlcea. Acesta aduce în discuție standardele etice și normele în educație.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *