Vasile Bănescu critică reinterpretarea „Cinei celei de Taină” la Jocurile Olimpice de la Paris: „Fața reală a depravaților posedați ideologic”
Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis un mesaj vehement în urma ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Aceasta a inclus o reinterpretare a „Cinei celei de Taină” a lui Leonardo Da Vinci, adăugând elemente LGBTQ+ și woke, generând astfel controverse.
„Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt. Abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”, a scris Vasile Bănescu pe pagina sa de Facebook.
Momentul controversat, care a stârnit numeroase critici pe rețelele de socializare, a fost perceput de mulți internauți ca o parodie a „Cinei celei de Taină”. Barbara Butch, DJ și activistă LGBTQ+, a apărut pe scenă cu o aureolă pe cap, alături de concurenți ai emisiunii „Drag Race France”, un show de travesti inspirat de „RuPaul’s Drag Race” din SUA, relatează Gsp.ro.
Reacțiile au variat de la indignare la condamnare, mulți considerând momentul o blasfemie. „Franța și-a bătut joc de Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Blasfemie cu adresă la Cina cea de Taină? Poate această ceremonie de deschidere să fie și mai proastă?” sunt doar câteva dintre comentariile apărute online. Marion Marechal, deputată în Parlamentul European, a subliniat că acest segment controversat nu reflectă Franța, ci o minoritate de extremă stânga.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.