Subteranul României ar fi traversat de o rețea impresionantă de tuneluri și catacombe, întinsă pe aproximativ 500 de kilometri, susțin autorii volumului “Secretele României Subterane”. Se spune că aceste galerii au fost săpate în vremuri străvechi, iar legendele spun că ele ar fi servit drept refugiu pentru populație în fața invadatorilor. Astăzi, misterul lor alimentează speculații despre origini străvechi sau chiar extraterestre.
Tunelurile din Bucegi, un mister neelucidat
Ipoteza unei rețele de tuneluri sub masivul Bucegi circulă de ani de zile. Unele teorii susțin că acestea comunică cu piramidele din Egipt, altele speculează că ar adăposti baze secrete. Mai departe, există voci care afirmă că aceste structuri subterane ar fi fost construite de o civilizație extraterestră, care monitorizează omenirea.
Conform legendelor, în epoca dacilor aceste tuneluri erau cunoscute doar de preoți și de liderii triburilor. Aceste structuri subterane ar fi avut rol strategic, iar unele ar fi ascuns tezaurul neamului. Secretul tunelurilor din Bucegi ar fi fost transmis doar celor însărcinați cu protecția lor.
Descoperiri surprinzătoare: rețeaua subterană ar forma un cap de lup
Investigațiile efectuate în Bucegi și în alte masive montane din Carpați ar indica o rețea complexă, ale cărei tuneluri nu par să fie distribuite întâmplător. O hartă întocmită de cercetători arată că galeriile subterane formează conturul unui cap de lup imens, simbol dac, având „capul” în Munții Apuseni și coada orientată spre Pietroșița, județul Dâmbovița.
Tuneluri sub Ceahlău: mărturia unui profesor
Legenda tunelurilor din Ceahlău este alimentată de mărturia profesorului de fizică Constantin Bursuc, din Iași, care susține că a pătruns într-unul dintre ele în anii ’90. Profesorul de 71 de ani a lansat ipoteza unei rețele subterane pe baza experiențelor proprii.
„Am început cercetările în județul Suceava, unde există o intrare în această rețea de tuneluri artificiale. Scopul meu a fost să descopăr dacă o civilizație străveche le-a creat și pentru ce anume. Cred că erau folosite atât pentru transferul populației, cât și pentru transportul minereurilor”, afirmă Bursuc.
Profesorul nu a dezvăluit locația exactă a tunelului, dar indică un punct de plecare în apropierea vârfului Toaca. El descrie un tunel cu boltă, de aproximativ 10 metri lățime și 15 metri înălțime, în care gravitația ar fi parțial anulată, facilitând deplasarea prin salturi. „Am bănuit că aceste tuneluri ar aparține unei civilizații hiperboreene, cu drumuri interioare unde antigravitația reducea greutatea corpurilor cu până la șase ori. Galeriile erau luminate la intervale regulate de aplice cu fosfor”, explică Bursuc.
Aceste povești, fie ele mituri sau fapte, continuă să capteze imaginația și curiozitatea. Dacă rețeaua subterană descrisă există cu adevărat sau nu, rămâne un mister nedezlegat al României.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.