Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți artiști și compozitori din România, a adus recent perspective asupra lumii muzicale și schimbărilor survenite în ultimii ani, lansând critici aspre la adresa regilor manelelor.
Sursa foto Google
La 78 de ani, Tudor Gheorghe rămâne un pilon în muzica românească, atrăgând mereu săli pline la fiecare concert în care participă.
Într-un recent podcast al lui Damian Drăghici, celebrul trubadur Tudor Gheorghe și-a exprimat opinia despre manele, dezvăluind ce crede despre Adi Minune, Florin Salam și Vali Vijelie.
Sursa foto Google
„Eu ascult și manele. Nu mă deranjează, sunt niște copii formidabili, cu niște glasuri excepționale. Adrian Minune este un glas remarcabil. Florin Salam este special, Vali Vijelie mai puțin. Vorbesc despre copiii de la început, care au debutat cu manelele, iar apoi au degenerat.”
„S-au schimbat și temele, acele chestiuni cu silicoanele, cu bani aruncați, nu mai este muzică… Na, na, na. Găsiseră acest ritm. Maneaua nu a fost inventată de ei…”
“Elementele turcești, muzica orientală, să spunem, sunt frumoase. Însă, din păcate, au fost adesea vulgarizate prin obsesia anilor, a banilor și a dușmanilor… Trei cuvinte definitorii”, a subliniat Tudor Gheorghe în podcastul lui Damian Drăghici.
Adi Minune, căruia Tudor Gheorghe i-a recunoscut o voce remarcabilă, a făcut debutul său pe scenă în 1980 chiar cu o melodie a celebrului trubadur.
Sursa foto Google
Am ieșit în fața clasei și am interpretat o melodie a lui Tudor Gheorghe, intitulată ”Acolo este țara mea”. Toți colegii mei m-au aplaudat îndelung… Așadar, la doar 6 ani, s-a descoperit că am aptitudini muzicale.
De atunci, am participat la toate evenimentele școlare și am devenit prim-solist la Cântarea României. Elevii din clasele V-VIII mă invitau la toate banchetele.
Sursa foto Google
La vârsta de doar 6 ani, am ieșit în fața clasei și am interpretat melodia lui Tudor Gheorghe, intitulată “Acolo este țara mea”. Am fost aplaudat îndelung de către toți colegii mei, marcând astfel descoperirea aptitudinilor mele muzicale.
De atunci, am participat activ la toate evenimentele școlare și am devenit prim-solist la Cântarea României. Elevii din clasele V-VIII mă invita regulat la toate banchetele.
În aceeași etapă, bunicii mei, Niculina și Vasile, provenind și ei din familii de lăutari, mi-au achiziționat un acordeon și m-au dus la un profesor de muzică, domnul Sfântu, apoi la domnul Florian”, a împărtășit Adrian Minune acum câțiva ani.
Surse foto Google